Positiv coachning

Vi började dagen med frukost. Jennie var väldigt fascinerad av den norska brunosten, men ingen av oss vågade smaka. Sedan hoppade vi in i en buss som tog oss till Lillehammers universitet. Här kommer ett referat från dagens föreläsningar:

Yngvar Ommundsen - The role of motivation and mastery climates
Föreläsningen handlade om vilka motivationsfaktorer som påverkar idrottare. Vi fick också lära oss hur man som coach kan använda sig av detta för att nå framgång.

Lise Kissmeyer - May joy and pleasure result in medals?
Lise talade om vilka olika glädjeämnen som sport kan ge oss. Hon hade gjort en studie bland idrottare för att se vilken typ av "enjoyments" som var viktigast för olika grupper. Det visade sig att utveckling, social samvaro och tävlingar var mycket viktigare än materiella belöningar.

Walk and talk
Vi fick chans att njuta av det härliga vädret medan vi diskuterade frågeställningar som föreläsarna hade skickat med oss. Till exempel pratade vi om hur vi ska få unga människor att stanna inom idrotten.
Har du några förslag? Kommentera!

Peter Eriksson - Positive coaching
Peter är svensk, men bosatt i Norge sedan många år. Han arbetar på Norska Riksidrottsförbundet och på Holmens Tennisklubb. Han har tidigare haft en elitkarriär inom ishockey, men är nu mest aktiv inom tennisen. Han beskrev sin coachingfilosofi som är inriktad på att se det positiva hos varje idrottsutövare.

Kristin Gangås - We have killed the talents
Kristin pratade om hur man genom att fokusera på glädjen i idrotten istället för resultat kan få idrottare att stanna längre inom sporten och också att prestera bättre.

Jukka Jalonen - Coaching is to support the individual
Jukkas föreläsning handlade om hur man kan arbeta med coaching av individer även inom en lagidrott som ishockey. Den här föreläsningen tog upp en del av de saker som vi har med i vår svenska ungdomsledarkurs i ridsporten, så vi kände att vi var väl insatta i det som han pratade om.

Ridsportsamling
Alla förbund som tillhör samma idrott samlades. Vi och de andra ridsportarna fick framföra de presentationer som vi hade förberett. Vi fick också chans att diskutera frågor som kom upp. Imorgon fortsätter vi att prata med de andra ridsportarna.
/Elin och Jennie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0