SÖNDAG PÅ ÅKULLA

Efter morgonens frukost drog arbetet igång igen, inspirationen flödar och disskussionerna är väldigt intressanta. Erfarenhetsutbyten, framtidsplaner, påverkansmöjligheter är ämnen som tas upp och Denny Olofsson ifrån SISU är här och föreläser om ekonomi och han har även introducerat "Föräldrapaketet" för oss.

Det är ett paket som Smålands Ridsportsförbund tagit fram där föräldrarna erbjuds en kurs för att öka sitt barns trygghet och säkerhet i stallet genom att få ökad kunskap om hästen, och hur arbetet med dem blir så säkert som möjligt. För kunskap och säkerhet hänger tydligt ihop i vår sport och säkerhetsarbetet är både viktigt och roligt! Kursen innehåller även delar där man får ökad förståelse och kunskap kring föreningen och verksamheten i stort.

Ett utrdrag ifrån Smålands distrikts hemsida: 

"Föräldrapaketet är ett studiematerial som är framtaget av SmRFs ridskolesektion att använda i lärgruppsform för nytillkomna ryttarföräldrar. Materialet är gjort med tanke på klubb, verksamhets och säkerhetsaspekter, samt skall hjälpa klubben att ”marknadsföra” det ideella arbetet.
  Vårt föräldrarpaket är framtaget för att redovisas till SISU i lärgruppsform eller annan gruppverksamhet. Detta genererar en viktig resurs till föreningen. /../"

Jag, som själv arbetar på ridskola, tycker att detta känns som ett steg i rätt riktning! Jag vågar säga att det framförallt är på ridskolorna runt om i landet som vi hittar morgondagens ridlärare, ryttartjärnor och hästvänner och för att som elev kunna ta sig vidare behöver man stöttning även hemifrån.
  Något som också får mig att reagera är ordet "föräldrapaket". Det känns viktigt att ha förståelse för att det finns fler som inte är just föräldrar till barnen och ungdomarna, men som är i samma stöttande situation - närmast barnen och ungdomarna. Så som; farmor och farfar etc. 

Att fler föräldrar/vuxna får mer insikt i vad som händer på ridskolan är viktigt! Att det även ger Ungdomssektionerna möjlight att öka sin ledarskapskänsla är ett enormt plus. En mer jordnära ledarskola (där möjligheterna att utvecklas är enorma) än ridsporten kan i alla fall inte jag hitta...

Så, kom ihåg!
Ungdomssektionerna är viktiga! Vuxenstödet i ungdomsarbetet blir lika viktigt. Tillsammans - mot gemensamma mål, oavsett ålder!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0