ULK-utbildarträff

I helgen har vi haft träff för alla de som håller i Ungdomsledarkurserna. Ja, alla var inte där men många! 34 tjejer och en(!) kille var på plats för att prata ledstjärnor, utbildningsdesign och utvärdera meterialet "Ung och ledare i ridsporten".

Många var nya och även om vi andra träffat varandra förr så kändes en presentation av alla som en bra början. Vi ritade fina blommor som fick beskriva oss enligt några giva kriterier och sen fick alla visa sin blomma.

Blommorna fick tapetsera en av väggarna

Eftersom vi inte diskuterat ledstjärnorna med ULK-utbildarna förut så kom Linnëa och hjälpte oss med det. Linnéa är inte bara ridsportare, hon jobbar på SISU också så värdegrundsarbete är lite av hennes grej. Även om några av deltagrna hade gjort det förr så kom kommentarer efteråt som "Nu känner jag mig tryggare i det här och ska ta med mig det till ULK:en". Kul! Vi måste alla hjälpas åt att sprida ridsportens ledstjärnor.

Under tiden passade Tinne och Patrik på att rida världscupfinal och vi kunde såklart inte låta bli att titta!


När vi fick klart för oss att Patrik och Tinnes poäng inte skulle räcka till någon topplacering så var det tur att Malin Andersson från SISU Riks kom och räddade hela situationen. Hon pratade om utbildningsdesign och använde "Tvärtom-metoden" på ett klurigt sätt för att få oss att lära. För det hon pratade om var just att göra ett upplägg som främjar lärande. Malin fick mycket väl godkänt av deltagarna som nämnde henne flera gånger om i utvärderingen av helgen.

Malin Andersson fråm SISU Idrottsutbildarna

Kvällen bjöd på middag med underhållning i form av ett musikquiz. Eva påstår att vårt lag skulle ha vunnit om det inte varit fel på våran buzzer (var det verkligen det?!?)...


Musikquiz med utklädning - ett gästblogginlägg utlovas till den som kan
lista ut vilka det är på bilden!


På söndagen var det då dags att ta med de nyvunna kunskaperna från Malins föreläsning och gruppvis gå igenom kapitlena i "Ung och ledare i ridsporten". Uppgiften var att forma mål och innehåll i ett pass från ett givet kapitel. De skulle dessutom passa på att utvärdera kapitlet och hela materialet. Efteråt blev det bra diskussioner och alla fick med sig dokumentation hem på ett USB-minne.

Innan vi gick hem fick de ge förslag på innehåll i ett FULK-handledarmaterial och så fick de en dragning av CUS verksamhet. Sist men inte minst fick de också en snygg väst att ha på sig när de utbuldar!

Och så några obligatoriska fikabilder!


Om jag ska summera helgen så tycker jag att vi hade 35 superengagerade deltagare som har otroligt mycket erfarenhet och entusiasm blandat med nyfikenhet och lust att göra världens bästa Ungdomsledarutbildning ännu bättre!

/Jennie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0