Jennies Ridsportår 2012

Då är det min tur att sammanfatta ridsportåret som gått.

 

I våras var jag och ett gäng CUS:are i Scandinavium under Göteborg Horseshow för att kolla läget med besökarna på mässan. I färggranna (läs illorangea) munktröjor gick vi och delade ut tidningen ”Trygg i stallet”. Samma helg var jag också med på en presskonferens som Ridsportförbundet ordnade, det bjöds in till ”Afternoon tea” och bland annat så berättade jag tillsammans med Camilla från Friends om vårt samarbete i trygghetsfrågorna.

 

Malin G, jag och Helena

Trygghetfrågorna löpte vidare och när det var dags för ULK-utbildarträff så var det ett självskrivet tema. Förutom det så ägnade vi en hel del tid till ULK-materialet. Något som resulterade i att vi under 2013 kommer se över både ULK:en och fortbildningarna.

 


Presetntationsövningen blev tillslut en fin vägg!
 
På kvällen bjöds det på underhållning och vi fick klä ut oss
 

Organisationsprojektet rullade på under våren och i början av sommaren var det dags för oss i styrgruppen att lämna över vårt förslag till förbundsstyrelsen. Sen var det ju er tur att få diskutera förslagen. Efter ett samtal om hur vi kan engagera unga så gav jag mig sjutton på att vi skulle dra dit massa unga till de öppna forumen och att de skulle känna sig taggade att tycka till. Sagt och gjort, CUS:arna var på plats i nästan alla distrikt och höll förpepp för unga deltagare. Vilken succé det blev, tack alla som kom! Era åsikter har varit otroligt värdefulla, ung som gammal – ni har gjort skillnad!

 


Det blev en hel del möten under våren, här med projektets styrgrupp

Deltagare på Öppet forum i Stockhom

 

 

När jag pustat ut från de öppna forumen så var det dags för mig och Gissan (som jobbar på SvRF’s kansli) att åka till Göteborg på Idrott hela livet. Vi skulle berätta om trygghetsarbetet som ridsporten gör. Fulla med puder så filmades vi av kunskapskanalen och resultatet kan du se på http://urplay.se/173103 .

 

Gissan och jag i Göteborg
 

Bland annat så berättade jag om en ny fortbildning för ungdomsledare, Trygg i stallet som vi testkörde 23-24 oktober i Stockholm. Utvärderingarna gav oss mycket väl godkänt. Du som missade kursen får hålla utkik hösten 2013, då kör vi den igen!

 


Deltagare på utbildningen

 

Malin Morén höll i utbildningen
 

Det har blivit en del ”utbildande” för mig i år, under året har jag haft 12 utbildningsdagar med blivande ungdomsledare. Vad häftigt det är att kombinera uppdraget på central nivå med att möta en av våra största målgrupper (aktivitets- och organisationsledare) i alla olika åldrar (12-60+) och från många olika föreningar. Det ger verkligen en bra input i uppdraget och just där och då känns det verkligen i hela mig att vi gör skillnad!

 

Det här gänet gick ULK:en i våras och några av dem sitter i 
DUS i Stockholm
 
Här är samma gäng uppställda vid Lillsveds Idrottsfolkhögskolas
fina huvudbyggnad
 

Det häftigaste det här ridsportåret måste ändå ha varit när vi värmde upp stolarna åt Nobellgästerna då Svenska Ridsportförbundets 100-årsjubileumsgala gick av stapeln i Stadshuset en kall och snöig novemberkväll. En upplevelse för livet! Vilket avslut på ridsportåret!

 

Jag och min kompis Lotten under middagen

 
Stadshuset dukat för en hundraåring!
 

Det är inte bara det här ridsportåret som snart är slut, jag är inne på de sista månaderna av min sista mandattid i CUS. I vår ger jag järnet med trygghetsfrågorna och håller koll på att ULK-utbildningen och fortbildningarna utvärderas ordentligt så att vi har koll på framtiden innan det är dags att lämna över tyglarna till någon annan under riksungdomsmötet i maj. Jag lovar att jag återkommer då med en sammanfattning av mina sex år i CUS, men det blir först i maj!

 

Tack för året som gått, många har korsat min väg och jag slutas aldrig imponeras av alla engagerade ledare i ridsporten. 

 

Ha ett fantastiskt ridsportår 2013! 

 

Många kramar från Jennie

 

 

 

 

 

 

Jag avslutar med något som faktiskt inledde 2012. Den här fina skålen stod i pressrummet i Globen och tillhör ingen mindre än Rolf Göran Bengtsson!

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Frida Carlsson

Du är otroligt inspirerande Jennie! Jag tycker att hela CUS gör ett helt fantastiskt arbete & de är så roligt att få vara en del av ungdomarna i Sveriges ridsport! :)

Svar: Åh, tack Frida, det värmer!
Jennie
None None

2012-12-29 @ 14:01:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0