Kick-off och ryttargala

I söndags samlades över 200 personer från olika delar av Svenska Ridsportförbundet i Stockholm för att diskutera framtidsfrågor och för att hylla ridsportens stjärnor. Det var nämligen dags för kick-off och ryttargala.


Kick-offen inleddes med att Svenska Ridsportförbundets ordförande Anders Mellberg hade ett kort anförande om förbundet och hur han såg på organisationen i framtiden. Därefter tog jag och Johan Fyrberg vid och körde HUS-projektet ”Framtidsspaning 2.0”. Du kan läsa mer om projektet här:

http://www.nshorse.se/cm/nyheter/paspaningefterframtidensledare


Och vilket engagemang det fanns i rummet! Det var landslagsryttare, distriktsordförande, CUS:are, tävlingsfolk, kanslianställda, valberedningsledamöter och förbundsstyrelsemänniskor som alla ville ta chansen att diskutera just sin framtidsfråga och lösningen på hur svensk ridsport ska bli världens bästa. Jag fick gåshud flera gånger om när jag gick runt och lyssnade på diskussionerna. Sååå häftigt!


Efter några timmar bestående av intensiva diskussioner var det dags att byta om till partystassen. Vi trängde in
alla CUS:are på ett hotellrum och efter några lager smink var vi redo att möta röda mattan. Och såhär snygga var vi:


 


Fler mingelbilder här: http://www3.ridsport.se/Ryttargalan/Nyheter/Ryttargalanmedmingel/

Och här: http://www.hippson.se/bildspel/upplev-ryttargalan-2011-i-bilder.htm


Ridsportförbundets presschef Lotta Amnestål har en skärmbakgrund på datorn som säger: ”Gud stavas RGB” och detta kunde inte varit mer sant den här kvällen. Han blev hyllad med stående ovationer gång på gång och tog hem ”Årets bragd”, ”Årets championatvinnare i hoppning” och fick även hämta hem ”Årets häst” till Ninja La Silla. Heja!


Men det hände ju mer. Jag sammanfattar galan med följande:

- Kvällens bord: vi CUS:are satt tillsammans med RUS och valberedningen.

- Kvällens proffsigaste: Jessica Almenäs (som hade skyhöga klackar, typ 12 centimeter) och Henrik Johnson (som bokstavligen kom direkt från Thailand, han landade ungefär en och en halv timme innan galan började).

- Kvällens bästa tal: Linda Algotsson höll ett långt tacktal som hon avslutade med: "Jag tror att jag älskar den där hästen, faktiskt" om sin Stand by Me.

- Kvällens kaxigaste: Tomas Eriksson avslutade kvällen med en passning till Rolf-Göran: ”Jag är ett stort fan av dig, men fyra VM-guld har du inte!”

- Kvällens ödmjukaste: Patrik Kittel som också var nominerad till ”Årets bragd” för sitt EM-brons i somras. Att det var Rolf-Göran som vann verkade inte bekomma Patrik, det var nämligen han som inledde de stående ovationerna genom att ställa sig upp först.

- Kvällens snyggaste klänning: Malin Baryard Johnsons skinnklänning.

- Kvällens avslöjande: Att Ninja La Silla är Rolf-Görans förstaval till OS i London.

- Kvällens visdomsord: Mark Levengood: ”Världen var inte bättre förr, det var du som var bättre förr” eller Antonia Ax:sons Johnson: "Det är något med utsidan av hästen som gör något med insidan på människan".


Under hela helgen hanns det också med en tävlingskonferens, ett förbundsstyrelsemöte, flera landslagsträffar, ett gemensamt möte mellan förbundsstyrelsen och distriktsordförandena och säkert mycket, mycket mer.


/Helena


Kommentarer
Postat av: Elin

Vad kul det verkat vara! Längtar tills minglet i Borlänge på Fornby då du skulle komma Helena. Kommer nog också bli väldigt roligt! :)



MVH Elin, Dalarnas DUS

2012-01-10 @ 23:24:05
URL: http://ryttargladje.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0