Tar stafettpinnen ifrån Klara och...

 
 
rapporterar om förträffen för ungdomar till Riksidrottsforum.

För första gången har jag i helgen, varit på Riksidrottsforum. Under fredagen höll RF och SISUs Ungdomsråd en förträff för ungdomar representerade ifrån de olika förbunden som faller under Riksidrottsförbundet. Svenska Ridsportföbundet är ett utav de 69st förbunden och jag hade äran att få vara med och representera SvRF under helgen.

I fredags rullade tåget 06:27 ifrån Centralstationen i Göteborg för att ta mig till Stockholm och den gamla anrika skolan, Norra Latin, forumets plats som gjorde vikten av historien för framtidsarbete tydlig. Klockan ringde och 10:30 körde vi igång.


Mitt mål med dagen var att få utökad kunskap om de områden som skulle diskuteras under helgen, samt att nätverka med och utöka kunskapen om de andra idrotterna på plats. Hur jobbar de i idrottens gemensamma frågor?

Under dagen hölls fyra seminarier. Före lunch arbetade vi kring framtidens idrottsförening och arbetade kring vilka konsekvenser olika trender, så som ex. kommersialisering kan leda till. Därefter var ämnet framtidens anläggningar och här togs bla Stockholms problematik med anläggningsbristen upp och tankar som vad som räknas som en anläggning för olika idrotter slog flera utav oss. Hur ser tex flygsportens anläggning ut? Som gångare kan man träna nästan överallt? Detta är ju en av flera frågor som även är aktuella inom vår organisation och ett stort arbete pågår med kartläggning och kommunprojekt m.m.

Efter lunch hölls seminarium om nationella och internationella arrangemang och här lyftes arbetet kring en strategi för samarbete med kommun, region eller stat och turismnäringen för att kunna sätta Sverige på kartan när det gäller stora mästerskap.
Vidare pratade vi om talangutveckling och elitstöd. Vilket är en fråga som ridsporten skapat en plan kring, som bla Madde tidigare nämnt.

Under eftermiddagen hölls ett pass kring lobbyingarbete, och vår Helena Carlsson höll i passet. Flera tips på vägen, men framförallt en inspirationskälla genom att få höra Helenas arbete kring momsfrågan i Bryssel. Tänk vilka fantastiska CUSare som finns! Att idrotten och med ridsporten som en tydlig del skapar och utvecklar goda ledare blir bara mer och mer tydligt...
                                                                                Helena Carlsson föreläser.

Tack RF och SISUS ungdomsråd för en mycket bra och nyttig dag! 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0