Introdag för nya CUS:are

Idag har jag och Helena träffat alla nyvalda CUS:are för en introduktionsdag på Strömsholm.
De välkomnades av ordförande Anders Mellberg. Vidare på programmet stod information om CUS verksamhet och arbete, information från verksamhetscheferna på kansliet, rundvandring, en god lunch på Westerqwarn och såklart glass på Markan!

Ett härligt gäng med massa engagemang och entusiasm! Jag ser verkligen fram mot de två närmaste åren, vi ska uträtta mycket tillsammans för Svensk Ridsport!

/Jennie


Malin, Pernilla, Madde, Frida, Helena, Martina och Jennie


Stämma gånger tre

Nu är stämmoperioden över och jag tänker nu sammanfatta lite av mina tankar i ett lååångt och sent blogginlägg. (Att skriva korta inlägg med mycket bilder samt att uppdatera direkt är bloggcoachernas tips och jag gör nu helt tvärtemot). Det har både varit, från min point of view, positiva och bra stämmor men det har också fattats några beslut som jag inte håller med om. Generellt sätt har stämmorna varit som stämmor ska vara, de ska präglas av visioner och debatt men jag tror också det är bra att styrelserna får lite bakläxa i någon fråga. Det främjar bara, i detta fall, ridsporten och idrotten! Så:

  1. Riksungdomsmötet var förstås stämmornas höjdpunkt. Det häftigaste var alla engagerade unga på plats och vilka visioner, tankar och idéer det finns! Ett råd till alla distriksstyrelser är att fånga upp dessa förmågor, ni kommer absolut inte bli besvikna. Och jag lovar att vi i CUS ska göra vad vi kan för att göra detsamma. Det tråkigaste var ju såklart att Linnea, Charlotta och Jenny lämnade oss, men samtidigt är jag otroligt glad över den ”nya” styrelsen. Jag ser fram emot att jobba med alla och det ska bli kul men vi har också utmaningar framför oss och områden vi måste bli bättre på. (Se också tidigare sammanfattning av helgen här i bloggen).

  2. Ridsportförbundets stämma. Först och främst, grattis till Anders Mellberg som är Ridsportförbundets nya ordförande, det ska bli kul att jobba tillsammans med dig. Men i övrigt tyckte jag att stämman lämnade lite övrigt att önska. Tyvärr gick en medlemshöjning inte igenom. Jag förstår våra medlemmar, men det blir nu en tuff uppgift för oss att göra extra satsningar på till exempel att få fler medlemmar utan några direkt höjda ekonomiska medel. Min slutsats är att vi måste jobba hårt med just det beslutet men också samtidigt att vi i styrelsen måste bli bättre på att argumentera och visa på våra tankar och idéer till nästa stämma. CUS hade annars stora framgångar med en plats i organisationsutredningen, Linnea i RUS och jag själv i förbundsstyrelsen. Därför vill jag också säga: tack för att ni i ridsport-Sverige har ett stort stöd för mig, jag tackar och bockar.

  3. RF-stämman. Den kan absolut ses som en stor framgång för Riksidrottsstyrelsen. Nästan allt gick styrelsens väg och i många frågor var det en helt enig stämma. Ett stort grattis till Karin Mattsson Weijber som blev omvald som ordförande, hon har verkligen ett stort stöd i idrotts-Sverige. Andra reflektioner från helgen: vissa ombud är verkligen sugna på att bli sedda och går upp i talarstolen bara för att visa upp sig, (ibland är stämman en orgie i narcissim), och det är faktiskt ganska dåligt med föreningskunskap på många håll, (många av våra ungdomsledare har gjort ett bättre jobb). Annat som hände: Bo Helander pratade bland annat om LOK-stödet och framtiden och därigenom fick vi gehör för en del medskick i det fortsatta arbetet, stödet till specialförbunden (som gick igenom och kommer att gynna ridsporten) och 51-procentsregeln som består.

Det var stämmorna det. Snart väntar en överraskning i form av ett blogg-släpp. Stay tuned!

/Helena


RSS 2.0