Hur är läget?

SVT sände visst en hel del från Scandinavium i helgen! Kul att de ser värdet att visa ridsportpubliken det vi vill se, när alla inte får plats att se det just på plats. Vi var ett gäng CUS:are där och bland annat fick vi se Patrik Kittel ta hem en världscupseger. Den stämningen som var där inne när Patriks resultat, efter teknikkrångel, slutligen kom är helt obeskrivbar. Scandinavium kokade!

Patrik och fina Toy Story. På prisutdelningen berättade Patrik att det
är hans frus häst och att de nu slåss om vem som egentligen ska rida
och tävla honom. Jag röstar på Patrik!

Minna red Grand prix kür med hjälm - heja Minna!


Även om vi nu fick chansen att se mycket bra ridning, så var det faktiskt inte därför vi var där. Nej, vi skulle prata trygghetsfrågor. På lördagen var det Afternoon tea med Ridsportförbundet och ett 30-tal journalister hade samlats för att få höra om bokslut, 100-årsjubileum, OS och ja, hur vi arbetar med trygghetsfrågorna. Jag och Camilla från firends presenterade det arbete som vi har gjort tillsammans och som nu finns tillgängligt för föreningarna!


Anders skulle ta emot pengar från Agria, här ser han nästan lite tveksam ut?

Men okej då. :)


Jag, Helena, Malin B & Malin G har delat ut 100-tals "Trygg i stallet" och vykort till besökare på Eurohorse. Kul med den respons vi fick när många faktiskt blev glada över vad de fick! Nu hoppas vi på att vi tillsammans - ridsporten med alla föreningar - friends och SISU idrottsutbildarna kan jobbar vidare för att skapa en ännu tryggare stallmiljö!


Trygg i stallet kom ut som bilaga med Häst & Ryttare i det första numret i år.


Vi syntes i mängden - Malin G, Jennie och Helena!

Så, hur är läget?


/Jennie

Soffläge, Scandinavium-längtan och så lite nostalgi...

En illasinnad förkylning härjar på min arbetsplats och i söndags kväll hade den hittat hem till mig. Nu har jag legat på soffan i tre dagar och det börjar blir rätt drygt. Förhoppningsvis är jag på benen imorgon igen.

Tur i oturen är väl att det värsta bör ha gått över till helgen, för då ska jag äntligen åka till Göteborg och Scandinavium-tävlingarna. Jag har varit där varje år sedan början av 2000-talet och jag älskar att det är så hög klass på tävlingarna, stämningen, mässan, skräpmaten som man trycker i sig - hela grejen är fantastisk!


 


Som Jennie berättade häromdagen kommer CUS att vara på plats och prata trygghetsfrågor. Jag kommer säkert att hänga med CUS:arna en liten stund, men min Scandinavium-vistelse blir annars en ren nöjesresa i år.Jag ska umgås med min mamma och eventuellt en eller annan giraff.


Tidigt på lördag morgon blir jag upphämtad av bussen som ännu tidigare på morgonen har avgått från Kalmar och min moderklubb - Kalmarbygdens Fältrittklubb. Det ska bli helt fantastisk att få umgås en hel helg med mina Kalmarpolare. För mig är KBF förknippat med otroligt många minnen och starka känslor, jag började rida där när jag var sex år och slutade när jag började på Strömsholm, 21 år gammal.

På KBF gick jag från att vara barn till att bli tonåring, från att vara tonåring till att bli vuxen. Där hade jag mina första ideella uppdrag, min första sköthäst, alla mina kompisar. Om det inte hade varit för mina "ridfröknar" där hade jag aldrig vågat mig på en karriär som ridlärare.Såhär kunde det se ut på KBF när det begav sig. Shettisen Sigge var världens sötaste!


Bussresorna till Scandinavium är tradition för klubben - tack för att jag får följa med, trots att jag numera lever i exil i Växjö ;)

/Elin

Trygghetsfrågor i Göteborg!

Snart drar Göteborg Horseshow igång och CUS kommer att vara på plats under helgen för att prata trygghetsfrågor.

Ses vi där?

 Läs mer om trygghetsarbetet här!

/Jennie

FULK!

I helgen har jag haft FULK (Förberedande Ungdomsledarkurs) på uppdrag av Stockholms läns Ridsportförbund. Det var några år sen sist, men det var precis så roligt som jag mindes det!


Det var vett gäng helt fantastiska tjejer som kastade sig över alla utmaningar med stort engagemang och glädje. OCH… Det märks verkligen att de har erfarenheter värda att ta vara på, erfarenheter de har fått i stallet. Jag blir så himla glad och stolt att få vara en del av det!


Utvärderingarna var så fina att jag blev alldeles rörd! En helg som denna är verkligen en energikick för engagemanget!

 

Här kommer lite glimtar från helgen!Aktivitetsplanering med postitlappar blev en favorit hos tjejerna!Spelregler och SMART:a mål, två mycket användbara grejer!Rollerna i US, mycket att hålla reda på!Feedback på ett väl inpaketerat sätt!En viktig detalj för en lyckad kurs!Vi pratade om lärande, hur man lär sig. Här med hjälp av David Kolb!


 


Bloggtips från deltagarna! Enskedes US och Djurgårdens MiniUS

 Baksidan av en utvärdering

 

/Jennie


Smålands DUS-gala

Igår var det alltså DUS-gala här i Småland. Totalt 40 ungdomar från hela distriktet hade kommit till Teleborgs Slott i Växjö för att mingla, äta gott och delta i DUS-årsmötet.


Amanda och Madde är med i Smålands DUS och var två av galans arrangörer.Slottsmiljön gav galan en pampig inramning.Mingel!Till middag blev det buffé.Den obligatoriska efterrättsbilden.
Jag i mitten med mina bordsgrannar Olivia och Isabella.Tack till DUS:et som lät mig vara mötesordförande, det var en riktigt härlig kväll!


/Elin
 


Hedersuppdrag

Hej på er!

Nästa vecka är min bloggvecka, men jag tjuvstartar redan idag.

Ikväll ska jag nämligen utföra ett hedersuppdrag, jag ska vara ordförande för årsmötet i Smålands DUS. För mig som föreningsnörd är den här årstiden fantastisk, jag tycker att det är så högtidligt att gå på årsmöten och stämmor. Extra roligt blir det såklart när man får träffa en massa engagerade ungdomar.

Förutom själva årsmötet blir det också galakväll på Teleborgs Slott i Växjö, så jag får ta av mig ridbyxorna och plocka fram klänningen. Kameran får också följa med, så jag hoppas kunna lägga ut bilder på finklädda smålandsungdomar lite senare.

/Elin

Dressyr på gymmet!

Eftersom jag satt mig själv i skolbänken igen så var jag, som vanligt på onsdagar, på föreläsning igår. Den här föreläsningen skulle handla om att som ledare föredra dialog istället för monolog, enkelt uttryckt – prata med de du leder och lyssna på dem, eller prata bara med dem. Föreläsaren pekade på vikten av att man har en gemensam förståelse med den man för en dialog med, alltså att man kollar upp med den man pratar med om man verkligen menar samma sak. Tyvärr var han ingen strålande förebild själv utan upprepade ständigt ”ja, jag tror att ni förstår vad jag menar så jag går vidare”. Tillslut tröttnade jag på att lyssna på honom så i pausen gjorde jag något som jag verkligen inte brukar göra, jag smet där ifrån! Istället för att sitta kvar där och irritera mig så åkte jag till gymmet och gick på ett core-pass. Kan verkligen rekommendera det för alla ryttare som ännu ej provat! Så, nu till saken!

När jag kom ut från passet så höll jag på att ramla baklänges i trappan när jag råkade snegla på en av TV-skärmarna på väggen. Jag kunde inte tro mina ögon, men jo, det var faktiskt sant. De visade d r e s s y r! På gymmet! Wow! Det fick mig till och med att gå och ställa mig på ett löpband så att jag skulle kunna titta vidare! Jag hann lagom se Tinne avsluta sin ritt i World dressage masters (kolla in Tinnes ritt här). När Tinne ridit klart kom Anja Plönzke in och jag höll på att flyga av löpbandet. Vilken (till skillnad från föreläsaren) förebild! Hon red med hjälm! In efter henne kom Charlotte Dujardin, även hon med hjälm. Hejja, hejja!

Lotta på Ridsportförbundets centrala kansli brukar säga att när man har pratat så mycket om något att man själv nästan kräks på det, då har andra börjat höra. Och det verkar ju som att det hörs – på med hjälmen! Eller vad säger du?

/Jennie

Ridsportare på gymmet, det ska väl synas, visst?

CUS möte 11-12/2

När jag åkte hem igår så tänkte jag att jag kanske har världens bästa uppdrag. Jag får göra precis det jag tycker är roligt och jag får göra det med fantastiska människor. Vi har verkligen haft två jättebra dagar där vi diskuterat strategier, med högt till tak.


Jag ska inte överösa er med information, utan här kommer en lista över det som diskuterades mest i helgen, så får ni helt enkelt fråga om det är något ni vill veta mer om!


- Utbildning för ”Välj smart”

- Gemensamt upplägg för FULK

- Hur gör vi ridsportens ledstjärnor mer tillgängliga för barn?

- Tävlingsfrågor, med fokus på hur vi kanaliserar allt det engagemang vi sett från tävlingsaktiva ungdomar den senaste tiden.

- En sjätte ledarfokusutbilning med tema trygg i stallet

- Kommunikationsplanen

- Ridsportforum

- Organisationsprojektet

- Fokusområden i förbundsstyrelsen/Jennie

 


Fika är viktigt!


Ja, ni ser rätt! Julpyntningen ör fortfarande kvar i centrala Stockholm!

 


Fin utsikt från hotellrummet


Med en liten tår i ögat...

När jag var 11 år fick jag äran att bli invald i Theleborgs Ryttarsällskaps Ungdomssektion, TUSS. Det var ett stort uppdrag och jag var överlycklig att få vara med de stora tjejerna som självklart var förebilder för alla barn och ungdomar i stallet. Jag växte med uppgiften och året då jag fyllde 13 år blev jag vald till ordförande för sektionen. Till en början tvivlade jag på om jag verkligen skulle fixa att leda hela ungdomssektionen, men det gick bra och när jag ser tillbaka på tiden som gått förstår jag hur otroligt mycket jag har lärt mig på vägen och hur jag har utvecklats som människa. Det absolut största och bästa minnet jag har ifrån åren i TUSS-styrelsen är när vi 2010 utsågs till Årets Ungdomssektion. Vi blev tilldelade den finaste och bästa titeln som en ungdomssektion kan få, det är en häftig känsla!

Här är TUSS-styrelsen efter att vi har fått ta emot priset för Årets Ungdomssektion 2010 i Globen

Foto: Elin Gunnarsson


Idag har TUSS haft årsmöte och jag har lämnat TUSS-styrelsen som jag varit en del av under många år. Det känns både konstigt och sorgligt att TUSS-kapitlet i mitt liv är över, samtidigt är jag otroligt tacksam över allt som jag har lärt mig på vägen och över alla fantastiska barn och ungdomar som jag har fått träffa och jobba med under dessa år. Nu får nya ungdomar chans att växa och lära sig nya saker, precis som jag har gjort.

De får chans att ta del av ridsportens fantastiska ledarskola!


Mvh // Madde


RSS 2.0