Nu är vi igång!

Ridsportforum 2012 är härmed öppnat. Passa på att följa oss på twitter #rsf12 och ställ frågor.

Malin


Glöm inte e-postadressen...

Hej på er!
 
Här kommer en liten uppmaning - för att få rösta i tävlingen som jag skrev om i förra inlägget krävs att ni anger en e-postadress när ni röstar :) Så vet ni med er om att ni glömt det så in och rösta igen!
 
Det är efter första dagen några hästar som "dragit iväg" gällande antal röster, men än så länge finns det massor med tid kvar!
 
Ses vi föressten på ridsportsforum i helgen?! :)

 
 
En liten bild från när vi tog ridborgarmärket på Strömholm i somras.
 
 
Kram Martina

Dalahästar i 100-års anda!

Hejsan!
 
 
Under DUS konferensen i Stockholm fick deltagarna måla varsin dalahäst inspererade av Svenska Ridsportsförbundets 100 års jubileeum. Här i bloggen tänkte vi därför ha en liten tävling där ni får rösta fram den häst ni tycker mest om. 
 
 
 
Hur röstar man?
Precis under varje häst finns en siffra, för att rösta skriver ni en kommentar med siffran den häst ni vill rösta på har. För att rösta krävs det att ni fyller i en e-postadress och varje e-postadress får bara rösta en gång :) 
 
Sista datum för att rösta är 31/10 klockan 23.59! Vinnaren presenteras sedan här i bloggen.
 
 
Vinnaren får biljett till Globen Horse Show som äger rum i Stockholm 29/11-2/12. 
 
 
 
Lycka till! :)
1
 
 


2
 
 


3
 
 
 
4
 
 
 
5
 
 
 
6
 
 
 
7
 
 
 

8
 
 


9
 
 

10
 
 
 
11

 
 

12
 
 


13
 
 


14
 
 


15
 16
 
 


17
 
 
 
18
 
 
 
19
 
 
 
20
 
 
 
21
 
 
 
22
 
 
 
23
 
 
 
24
 
 
 
25
 
 
 
26
 
 
 
27
 
 
 
28
 
 
 
29
 
 
 
30
 
Kram Martina

En intensiv ridsport höst!

Hej där i höstmörkret!
 
Det är så otroligt roligt att följa alla DUS på facebook! Hej och hå vad det händer grejer, jag är så imponerad! Ni är en otroligt viktig del av svensk ridsport!
 
I CUS händer det också en del grejer i höst. Nu i helgen så kör vi en första omgång av utbildningen "Trygg i stallet". Det ska bli roligt och känns framför allt otroligt viktigt. Jag hoppas att det är den första av många sådana utbildningar som vi kör. Rapport kommer i helgen!
 
För min del rullar hösten på med många ungdomsledarutbildningar i olika former för Stockholms läns Ridsportförbunds räkning. Det är så häftigt att möta engagerade ungdomar på föreningarna och jag blir alltid lika stolt när jag påminns om vilken kompetens unga ridsportare besitter! Det är också väldigt kul att få feedback från gamla kursdeltagare som hittar på grejer och tackar för redskapen de fick att förverkliga det med. Jag skulle vilja säga att det är en stor anledning till att jag fortsätter att engagera mig, när jag märker att det jag gör faktiskt blir meningsfullt för att det ger någon form av resultat. 
 
Snart är det dags för ridsportforum också, jag hoppas på att få träffas många av er där för ni vet väl att det finns platser reserverade för unga från distrikten?
 
Annat att verkligen se fram emot är jubileumsgalan och globen.
 
Fortsätt att lysa upp höstmörkret där ute med ert härliga engagemang!
 
Kram Jennie
 
Jag bjuder på en bild på min kompis Jennie som trots sitt bristade hästintresse
inte kunde slita sig från den här söta lilla shettisen!
 
 

Gästblogg av A-C Bengtsson

I förra veckan hölls ett möte för projektledare för HUS-projekt där man pratade framtid, utveckling och tänkte ungt.
Kanske är det någon nu som tänker "Spännande! Jag vill veta mer!". Härligt, och vad passar då bättre än att bästa A-C som arbetar på kansliet med bl.a. dessa frågor gästbloggar här hos oss? Här kommer hennes inlägg:

"Hej – vet du vad HUS är?
HUS – står för Hästnäringens Ungdomssatsning – och är en gemensam organisation för flera förbund inom hästsektorn. Här är vi i ridsporten med, men också trav, galopp, Island, avelsorganisationerna och Brunte. Inom HUS har vi möjligheter att göra särskilda satsningar/projekt för aktiva ungdomar inom förbunden.
Jag, Ann-Catrine (AC), är inom vårt förbund, Svenska Ridsportförbundet, ansvarig för bland annat ungdomsverksamhet. I veckan som gick samlades vi på ”mytomspunna” Grand Hotell i Saltsjöbaden – och nej, jag såg ingen från Solsidan…
I ett dygn diskuterade vi vilka satsningar vi vill göra 2013 för unga. I ridsporten har vi i år tre olika satsningar. Det största är ett projekt vi kallar Framtidsspaning 2.1 där vi försöker hitta svaret på hur vi kan hitta bra kontaktvägar med unga tävlingsryttare. Det andra är en satsning där det handlar om hur vi kan kommunicera ut hur bra ridsporten är till kommunala beslutsfattare. Det tredje är ett arbete för utveckling av ryttarmärken och utbildningsplaner för alla ryttare.
I en gemensam satsning har vi också haft möjlighet att delta i projektet Framtidsspanarna. Det är ett projekt som kan liknas vid ett ledarutbildningsprogram för unga. Våra spanare är Oscar Eriksson och Malin Gustafsson som Du säkert uppmärksammat tidigare.
Nu i dagarna kommer beslut också om hur och vilka möjligheter vi kommer att ha för satsningar 2013, så när vi får besluten kommer jag naturligtvis att ge er alla mer information om vad som kommer att hända. Och – har du funderingar så hör gärna av dig! Hälsar AC
Ac.bengtsson@ridsport.se ".


Tack A-C för inlägget!

Malin Gustafsson


Idrott hela livet - del två

Med Jennies passning till mig i det senaste blogginlägget så vågar jag inget annat än att författa några rader kring gårdagen=)
 
Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas konferens "Idrott hela livet" är en sammanslagning av två tidigare konferenser (Breddidrottsforum och Barnidrottsforum) och samlar årligen över 200 personer från olika specialidrottsförbund, distrikt och kommuner. Årets tema var "Idrotten vill - hur går vi från ord till handling" och varje seminariepass kopplades till grundpelarna i Idrotten vill.
 
En del idrottsförbund var på plats för att berätta om goda exempel i organisationerna och ridsporten fick vara med hela två gånger. Först ut var Gisela Löfstrand och Jennie som på ett av tre valbara seminarium berättade om vårt arbete med trygghetsfrågor. De fick lysande recensioner! Några timmar senare fick jag äran att prata inför hela salen, ett plenum på 200 personer, kring hur förbund, distrikt och kommuner kan engagera unga och hur vi kan arbeta för att fler unga ska vilja engagera sig i idrotten. Jag avslutade med ett par tips till unga och jag tänkte dela med mig av dem här
 
- Låt ingen se ner på dig, särskilt inte gubbar i kostym, för att du är ung.
- Ju mer föreningskunskap du kan, desto mer kan du påverka.
- Säg ja. Tro inte att du inte klarar det, tro på dig själv.
- Bygg nätverk med andra unga. Ge er ut utanför ungdomssektionens arbete.
- Ta chansen att påverka!
- Du är ung idag och proffs på att vara det. Unga är inte bara framtiden, utan också nu!
 
/Helena
 

Idrott hela livet

Hej på er!

Idag har jag varit nere i Göteborg och pratat på "Idrott hela livet", en konferens ordnad av SISU Idrottsutbildarna.

Jag och Gissan (som jobbar på ridklubb/ridskola på kansliet) pratade tillsammans om hur ridsporten jobbar med trygga miljöer. Om vi skötte oss så kommer detta finnas att beskåda på kunskapskanalen och ur play så småningom!

Även Helena var på plats för att prata. Hon pratade om stödjande miljöer. Som att det inte vore nog med CUS:are på plats, gamla CUS:aren Linnéa var där med jobbet för att lyssna.

Gissar att Helena kommer med en mer utförlig rapport. Här kommer i alla fall en bild på mig och Gissan!

/Jennie


Röda mattan!

Hejsan!
Bättre sent än aldrig heter det väl? Här kommer iallafall bilderna från DUS konferensens röda matta, alla representanter från DUS:en fotades innan den fina trerätters middagen vi åt på lördagen.
 
 
Först ut på the red carpet var Blekinge tjejerna Maria och Amanda.
 
 
 
 
Dessa tjejer heter Maria och Malin och kommer från Dalarna.
 
 
 
 
 
Sofia x 2 representerar västkusten! (Gbg- Bohuslän)
 
 
 
 

Karin och Malin från Hallands DUS.
 
 
 
 
 
En gång till, härlig bild!
 
 
 
 
 
Madelene och Stina från Mittsvenska.
 
 
 
 
Det norra distriktet skickade Viktoria och Klara (Norrbotten).
 
 
 
 
Och längst söder ifrån kom Anna och Ulrika (Skåne).
 
 
 
 
Josefine och Amanda från Småland. Josefin är tillika fotografen bakom alla andra bilder :)
 
 
 
 
 
Från Stockholm kommer Mika som fotograferades med Madde.
 
 
 
 
Södermanland fanns på plats i form av Jennifer och Oscar.
 
 
 
 
Visste ni att jag och Karro är partners in crime från vår tid i Norrbottens DUS? Här representerar vi dock CUS och Karro till höger Upplands DUS.
 
 
 
 
Eveline från Värmland fotades även hon med Madde.
 
 
 
 
Västerbottningarna Sara och Linnea!
 
 
 
 
Ricard och Anna från Västmanland
 
 
 
 
Jag tillsammans med Frida från Västergötland.
 
 
 
 
Från Östergötland och tillika kusiner - Alice och Erica
 
 
 
 
 
Gotlänningarna Caroline och Maya!
 
 
 
 
Martina, Eva, Frida och Madde
 
 
CUS gänget med Eva igen, världens bästa Eva!
 
 
 
Såhär stiligt kan det vara på en DUS konferens :)
Kram Martina!

Ridsportforum 2012

Hösten är full av aktiviteter kopplade till ridsport! Kursverksamhet, tävlingar på alla nivåer, Volkswagen grand prix på strömsholm, globen och jubileumsgalan för att bra nämna några. Sedan ska vi ju inte glömma den omfattande verksamheten ute i landets ridskolor. Mitt i allt detta finns även ett forum att uppmärksamma, nämligen Ridsportforum! Många av er vet säkert bakgrunden till att forumet kom att bli ett stående inslag i verksamheten, men jag passar ändå på att nämna att det är ett forum som efterfrågats av medlemmarna. Helt enkelt en chans att träffas och diskutera aktuella frågor inom ridsporten mellan stämmorna. I år fick jag och Klara förmånen att, på förbundsstyrelsens mandat, ansvara för forumet tillsammans med en eminent arbetsgrupp. Årets forum går av stapeln 27-28 oktober på Aronsborg i Bålsta utanför Stockholm. Det kommer att bli en fullspäckad helg med många intressanta frågor. För mer info, kika in på ridsport.se.

Hoppas att vi ses!
Malin


Karin från Hallands DUS gör oss äran att gästblogga!

DUS-konferens 2012, Såstaholm

 

 

Helgen började med en fyra timmar lång tågresa från Halmstads tågstation. Jag och Malin visste ungefär vart vi skulle när vi kom fram till huvudstaden men vi hade ingen aning om att helgen skulle bli en av de roligaste och mest lärorika på länge. När man reser bort måste man ALLTID glömma något och den här gången var det min tur. Vi hade läst i helgens program att det kanske fanns en relaxavdelning på hotellet vi skulle till och därför skulle badkläderna med. Jag trodde jag hade tänkt på allt men den lilla detaljen hade jag missat, därför fick det bli en shoppingrunda i rekordfart på jakt efter en bikini. Jag hittade en ganska gräsligt matchad bikini på rea och den fick bli min räddning. Självklart visade det sig att relaxavdelningen inte omfattade så mycket bad så min panikinhandlade bikini kom aldrig till användning. 

Det gjorde mig ingenting för helgens föreläsningar, diskussioner, samtal och aktiviteter toppade mina förväntningar. Innehållet blev allt från att skratta och jämföra dialekter (gotländska och norrländska kan låta galet likt) till att måla dalahästar och utbyta kunskaper med DUS:arna från hela Sverige.

Vi började fredagen med lite presentationer av distrikten och lärde känna varandra, lite läskigt var det att träffa så engagerade ungdomar som hade åkt från Sveriges alla hörn. Nervositeten och osäkerheten släppte dock när jag insåg att alla ungdomarna brann för samma sak som jag själv och att vi, under helgen, skulle peppa varandra att bli ännu bättre och ännu mer engagerade. 

Efter eftermiddagens kreativa pass åt vi fin middag på hotellet, jag tror att de flesta var överens om att maten var snyggare att se på än den var god att äta. Det gjorde dock ingenting för frukostbuffén dagen därpå toppade alla frukostar jag nånsin sett (nu låter jag som ett frukostproffs och det är jag inte riktigt men frukosten var riktigt imponerande). 

Lördagen var en väldigt händelserik och spännande dag, vi lyssnade på en jätteintressant föreläsning med om sociala media med Anna Lundberg. Jag tror att alla blev ganska inspirerade efter det för senare under helgen skapades flera nya DUS-grupper på Facebook. Under lördagen hade vi även kunskapsutbyte mellan DUS:en, presentation av nytt (jättebra) material, chokladtillverkning och flera diskussioner om hur vi ska bli ännu bättre på det vi gör. Det som jag fastnade mest vid var hur man i DUS:en ska nå ut och få kontakt med ungdomarna på ett bra sätt. Vi hade flera bra diskussioner och jag fick med mig en massa bra tips hem till mitt distrikt.

 

 

Diskussionerna är igång...

 

 

Här tillverkar Gotlänningarna choklad :)

 

Galamiddagen som var planerad på lördagskvällen var en upplevelse utöver det vanliga. Vi trodde att vi skulle ha en festlig trerättersmiddag med mingel och prat men istället hamnade vi mitt i ett morddrama. Fantastiska skådespelare bjöd på en mycket underhållande kväll som var sjukt rolig att ta del av, det var grymt!

Martina och Madde på röda mattan.

 

 

Söndagen fortsatte med firande av 100årsjubiléet genom dalahästmålning och jag insåg att jag inte är alls så konstnärlig som jag har intalat mig att jag är, suck. Trots att vi är vana vid att ta hand om levande hästar så lyckades vi designa riktigt snygga, ochväldigt färgglada, hästar i härlig ridsportsanda. Efter målandet fortsatte vi att bolla idéer och jämföra våra olika aktiviteter i DUS:en och kom fram till att vi jobbar ganska likt men flera nya idéer uppkom och jag fick flera spännande idéer som jag ska föreslå för mina halländska DUS:are på söndag. 

 

Efter en jätterolig och väldigt givande helg skiljdes vi åt med en massa nya vänner på Facebook och kontaktnät som hade utvidgats. I helgen blev jag återigen påmind om varför jag åker på möten, lär mig allt om mötesteknik och ledarskap, åker tåg i flera timmar så att rumpan somnar och kämpar med att få kontakt med ungdomar. Jag älskar verkligen ridsporten och de fantastiska människorna som kämpar för ungdomar och tar fram en sport där alla får en chans. Nu blir jag sådär härligt sentimental som man blir ibland när man är glad, för det är just glad jag blir när jag får åka iväg och träffa andra ungdomar som bevisar hur bra vi är på det vi gör. 

Så tack CUS och DUS (bästa förkortningarna nånsin) för en kanonhelg och för att ni är så bra på det ni gör!

Kram Karin!

 

RSS 2.0