Stipendiekonferens i Eskilstuna dag 2

Hej!

Nu är årets Stipendiekonferens avslutad och alla deltagare på väg hem till vardagen.

Alva och Linda från Blekinge sammanfattar dag 2.


Hälsningar från Madde 

 

"Hej halloj från Blekingeborna!

Idag är det då dag 2 och därmed sista dagen på ungdomskonferensen här i Eskilstuna.

Dagen började tidigt i konferenssalen, redan klockan 09.00 på morgonen! Många trötta tjejer som samlades men ändå fulla av engagemang att göra även denna dagen fantastiskt rolig!

På schemat idag så har vi haft repetition om gårdagens föreläsningar och pratade muntligt i hela gruppen om vad vi tyckte var roligt, vad som var liksom extra "wow". Alla hade olika funderingar om vad och varför de tyckte att just den saken var den bästa eller mest givande.

Roligt att höra andras åsikter!

Många av oss tyckte att föreläsningen med Johan Fyrberg var extra givande medan andra tyckte att "Planering för framtiden" gav mera! Kul att alla tyckte olika!"




"Vi fortsatte också med temat Egoboost! Och idags så arbetade vi som såhär att alla hade ett varsitt kuvert med sitt namn på. Sedan skickade vi runt kuverten ett varv och då skulle alla skriva några positiva ord på en lapp och sedan lägga i kuvertet!

Det är sådana saker som denna "övningen" som gör att man får en boost av självförtroende. När man får så fina lappar med fina ord om en. Då blir man glad! :-D"






"Innan lunch så tog Madde med hela ligan till Friskis och Svettis för ett gympapass! Haha vad vi skrattade och kände oss löjliga i början. Men efter ett tag när vi kommit in i det så var det riktigt roligt och väldigt jobbigt! Men somsagt vi hade jätteroligt hela ligan tillsammans!"





"Dagen avslutades med lunch på hotellet tillsammans där vi käkade och umgicks!

Tack för denna otroligt lärorika och roliga helg, såå roligt att träffa alla och umgås!

Hoppas vi ses igen någon gång!"

 

/ Alva Hansson & Linda Wigren, Mörrums Ryttarförening Blekinge.


Stipendiekonferens i Eskilstuna dag 1

Hej!

Idag har vi inlett årets konferens för alla de som blivit utsedda till Årets Ungdomssektion och Ungdomsledare i våra distrikt. Tema för årets konferensen är ledarskap, Sonia och Philippa från Östra Torns Ryttarsällskap i Lund berättar om dagen.  

Hälsningar från Madde 
 
 
"Tja från skåningarna, efter en redigt go dag här uppe i de norrlänska skogarna runt Eskilstuna så är vi riktigt trötta! Det har varit en inspirerande och händelserik dag fylld med tips och pepp från de olika US-representanterna och ungdomsledarna från hela landet. Vi började efter en rejäl hotellmorgonmaud med namnlekar och diverse sammarbetesövningarna för att komma varandra riktigt nära (bokstavligen, vi körde hela havet havet stormar utan att någon åkte ut, 15 stycken tjejer kramandes på tre stolar är en riktig syn)."



"Efter ännu en strålande måltid så hade vi en mycket givande föreläsning med Johan Fyrberg, en riktig höjdare inom ledarskap och organisationsutveckling. Mycket intressanta ideer och tankegångar att fundera på".





"Efter en redigt utmattande eftermiddag avrundade vi med den sjukaste skattjakten någonsin, ingick gjorde bland annat att leta reda på ett par kalsonger, sjunga inför hotellgäster samt att sno åt sig receptionstens namnbricka".



Genom att utföra Stockholms Boogie kunde man skrapa ihop hela 50 p. 

"Trötta och slitna men med glädje i sinnet ska vi nu natta den efterlängtade sängen. Imorgon väntar ett hårt arbetspass och sedan tillbaka till de ljuva skånska slätterna, ska bli skönt att se en åker igen, får jue lita panik auv all denna skoug. Hoppas vi ses nästa år på ungdomskonferensen! Hej!

Skånetöserna Sonia och Philippa, Östra torns ryttarsällskap, Lund"


Tävlingssystemet i form av barnrättsperspektivet

Gruppen som diskuterade detta konstaterade att tävlingssystemet idag inte alltid följer ett tydligt barnrättsperspektiv. Idag specialiserar sig barnen tidigt, det är ett stort tävlingsfokus tidigt, det är ett kortsiktigt fokus i ungdomslandslagen, samma TR gäller för alla - barn som vuxen, ridskoleryttarens tävlingsdebut kan vara svår och tävlingssystemet uppmuntrar hög tävlingsfrekvens.
 
Hur når vi ett önskeläge:
- Gör en barnkonsekvensanalys vid varje beslut i varje fråga.
- Genomför träningscuper i olika discipliner.
- Fler tävlingar i närområdet.
- Fokus på allsidig träning.
- Få DM eller andra tävlingar mer attraktiva och intressanta (istället för SM).
- Uppmuntra lagtävlan.
- Se över systemet så att man premierar det positiva istället för det negativa. Till exempel om en ryttare klarar sex av sju hinder så kan man få sex poäng (av sju) istället för 4 fel. I nuvarande system utgår vi från 0 fel och sedan blir det minus från det utgångsläget. Med ett nytt tankesätt blir det en positiv förstärkning istället för en negativ.
- Skapa en barnvänligare miljö på tävlingsplatsen.
 
Gruppens sista ord: Vi har ett ansvar för att göra ett tävlingssystem som syftar till att våra ryttare ska vara bra ryttare när de är äldre (inte här och nu) och skapa ett livslångt intresse för ridsporten och hästen.
/Helena

Föreningarnas ansvar kopplat till tränarna

Flera unga ryttare nämner inte föreningen som en del av sitt team – hur skapar vi tydligare kontakt och ”vi-känsla”? Finns det ett behov av att knyta tränare till föreningarna? Skapar det trygghet för tränare och förening? Tar det bort föräldrarnas ansvar i vissa frågor?

Lösningar för att uppnå ett drömläge kan vara:

- Mer lagtävlingar där tränaren är med så att det blir kontinuitet, klubbkänsla och gemenskap. 

- Fler gemensamma aktiviteter, avsuttna aktiviteter där glädje, gemenskap och kärlek till hästen är i fokus.

- Klubbarna bör anlita tränarna/ridlärarna för att det ska vara kvalitetssäkrat. Tränarna/ridlärarna ska ha en helhetssyn på ekipagets utveckling. Tränaren/ridläraren fungerar som rådgivare i ryttarens och klubbens utveckling (tävlingssystem). Samverkar med någon som är utsedd från klubben, med fokus på hela ekipagets behov och välmående.

 - Använd Ridsportförbundets talangprogram och ledstjärnor. Alla ska känna till hur alla jobbar. Det skapar trygghet för tränare och förening om arbetet är kvalitativt, på barnens villkor och i en positiv anda.

- Viktigt att gå igenom innan vilken rollfördelning som gäller för förening, tränare/ridlärare respektive föräldrar.

- Få med tränarna i organisationen Ridsportförbundet!

/Helena


Bilder

Fanny Gustaver gick för en stund sedan runt med kameran och försökte att hitta ungdomsinslagen i konferensen. Förutom Malin G, Malin B, Elin, Madde och jag själv från CUS finns det inte så många unga på plats. Men vi hittade några=)
 
 
 
 
I och för sig en CUS:are, men ändå. Vi ger er: Malin B
 
 
Susanne Fälldin sitter i Mittsvenskas styrelse
 
 
Linn Palander är ordförande i Körkommitténs ungdomssektion
 
/Helena
 

Förenkling av tävlingssystemet

Färre starter i delar av landet visar indikationer på att det kanske är för svårt att börja tävla idag? Hur kan det i så fall bli enklare att börja tävla? Hur får vi fler starter?
 
Diskussionerna varierar från:
- Att tappet från ponny till stor häst är stort.
- Att regelsystemet är svårt och att alla regler kommer från första start istället för att läggas på succesivt.
- Att det är för dyrt att börja tävla.
- Att införa mentorskap mellan erfarna och mindre erfarna funktionärer.
- Att tävlingarna ska vara mer mot dig själv än mot andra.
- Att det är samma bana i flera klasser. Lättare för tävlande och arrangörer.
- Att uppmuntra till fler klubbtävlingar.
- Att hitta nya tävlingsformer där orutinerade ryttare kan få hjälp på själva tävlingen. Tävlingen måste vara en utbildning i sig.
 
Det viktigaste är dock:
Glädjen måste vara i fokus!
 
/Helena

Kostnader för tävling

Nu diskuterar konferensdeltagarna om det är för dyrt att tävla. Några av åsikterna som kommer igen är: kan man använda en tävlingsledare som banbyggare på samma tävling för att minska funktionärskostnaderna? Finns det en risk att säkerheten blir lidande då? Kan man förhandla med Jordbruksverket kring vissa krav som den myndigheten ställer? Vi måste bli bättre på egenkontroll och kanske också på att ge gula kort för att visa tex Jordbruksverket att våra kontroller fungerar. Kanske också offentligt? I fotbollen ger man gula kort så att alla ser, inte i ridsporten. Det är svårt att skära i kostnaderna på elit- och nationell nivå, men vi måste göra det billigare för dem på lokal nivå och för att göra bryggan mellan ridskolan och tävlingsorganisationen mindre.
/Helena   

Ponnyålder

Nu diskuteras ponnyåldern. Den hetaste diskussionen handlar om om man ännu tydligare ska följa RF:s rekommendationer och konstatera att människor under 12 år är barn. Och för ridsporten innebär det kanske att B-ponny-åldern sänks till 12 år i alla discipliner och att tävlingar som SM och liknande tas bort. Jag kan berätta för er att konferensdeltagarna är inte överens.
 
En annan het fråga är om man ska sänka ponnyåldern nationellt till 16 år, precis som det är i internationella sammanhang. Deltagarna är, om möjligt, ännu mindre överens här. Kommer det att innebära att ponnytävlandet minskar drastiskt? Kommer vi att tappa en massa ryttare som inte vill rida stor häst och därmed sluta? Kan man behålla 18 årsgränsen på lokala och regionala tävlingar?
/Helena

Allsvenskan och andra serier - bu eller bä?

Just nu diskuteras framtidens lagtävlingar. Diskussionen som pågår handlar om alltifrån att lagtävlingar som det ser ut idag är ett underskattat sätt att styra utvecklingen på och att det finns stor potential till att det finns ett stort problem med att lagtävlingarna skapar dålig stämning. Annat som diskuteras är:
- Att allianser är oerhört viktigt för norrlandsföreningarna i de högre serierna.
- Att regelverket måste vara flexibelt och kunna anpassas efter tid och samhällsutveckling.
- Lagtävlingarna skapades en gång för att stärka sammanhållningen i klubben, nu verkar det skapa dålig stämning i vissa klubbar.
- Lagtävlingar kan vara en introduktion till tävling och tävlingssystemet som sådant.
 
Vad tycker ni?
/Helena

Live-blogg

Tävlingskonferensens dag två startade redan halv nio idag. För mig som sov hemma inatt betydde det att jag var tvungen att gå hemifrån runt sjutiden imorse. Kallt och tidigt alltså. Men jag börjar redan att värmas upp av dagens presentationer från gårdagens diskussioner. Läs gärna igenom konferensens blogg och ställ antingen frågor där eller här, så lovar vi som är på plats att lyfta dessa.
http://tavlingskonferens2013.wordpress.com/
 
/Helena

12 januari - Arlanda

Idag startar dagen med att grenkommitéer, TS och sportavdelningen samlas och pratar aktuella tävlingsfrågor - vi startar med TR och i grupperna arbetar vi nu med frågeställningar som: Hur vill vi ha det? Hur skall kapitelindelningen se ut? Hur gör vi det enklare och skall vi ha något tryckt TR? För en förändring sker, TR-perioderna går till två år och en omskrivning/uppdatering bör ske. 

Flera grupper lyfter vikten av att TR fortsatt finns på nätet men då i en databas, så att det blir enklare att söka och hitta det man söker. Gärna när du är ståendes i stallet eller ridhuset inför tävling. Jag sjunger som Loreen, ”app, app, app, app, aaaaappp”. Kanske i framtiden?

Efter lunch kommer ytterligare ca 60 personer som representerar olika delar av sporten, både arrangörer, distrikt och förtroendevalda. Då kan vi kicka igång med temat barn-och ungdomstävlande! Häng med! 

ps. Skall försöka ta lite bilder under helgen också... 

Malin G


Tävlingskonferens - du är med!

Nu i helgen är det dags för Tävlingskonferens. Du har möjlighet att vara med och diskutera! Det tack vare bloggen: http://tavlingskonferens2013.wordpress.com

Temat för helgens konferens är barn-och ungdomstävlande!
Under lördagen kommer b.la följande frågeställningar att diskuteras:
 

  • Allsvenskan - lagtävlan. Det finns olikheter inom distrikten idag. Finns det fördelar att ha det centralt styrt - lika över hela landet?
  • Ponnyåldern: sänkning utav åldern? Vilka blir konsekvenserna för ponnyaveln/uppfödarna, ryttarna, utbildning utav ponnyer, internationella framgångar etc om ponnyålderns sänks? 
  • Kostnader för tävling - kopplat till tävlingsterminen. Är det för dyrt att börja tävla idag? Hur påverkas kostnaderna av en styrd tävlingstermin?
  • Tävlingssystemet - barnrättsperspektivet. Inom RF är man barn upp till att man är 12 år. I Idrotten Vill finns flera riktlinjer, bla att tävlandet huvudsakligen skall ske i närområdet-lokalt och att resultaten skall få liten uppmärksamhet. Hur står ridsporten till det idag?
  • Förenkling utav tävlandet - är det för svårt att börja tävla idag? Hur kan det i så fall bli enklare? Hur får vi fler starter? 
  • Föreningarnas ansvar - kopplat till tränarna. Flera unga ryttare nämner inte föreningen som en del av sitt team – hur skapar vi tydligare kontakt och ”vi-känsla”? Finns det ett behov av att knyta tränare till föreningarna? Skapar det trygghet för tränare och förening? Tar det bort föräldrarnas ansvar i vissa frågor? 
 
På plats under helgen ifrån CUS är: Malin Björklund, Madeleine Almqvist, Helena Carlsson, Elin Gunnarsson, och jag - Malin Gustafsson. Fanny Gustaver, projektledare, kommer också vara på plats. Vi håller er uppdaterade! 
 
Kram Malin G

Helenas årskrönika 2012 del 2

Falsterbo Horse Show är för mig ett måste i juli varje år. Jag och min syrra åkte dit och tittade på hoppning och dressyr i världsklass och njöt av spänningen uppe på läktaren. Höjdpunkten den månaden måste dock förstås vara Silver-Sara och OS i London. Vilken prestation! Det var nog fler än jag som hade gåshud och grät på prisutdelningen.

 

I augusti rivstartade sedan ridsport-säsongen. Jag blandade Organisationsprojektets Öppna forum med att avsluta Ridsportförbundets jubileumsritt för att fira förbundets 100 år. Om jag börjar med de öppna forumen så tycker jag att alla i CUS med Jennie i spetsen gjorde ett fantastiskt jobb. Vi träffade en massa unga ridsportare en timme innan det ordinarie forumet för att berätta om Organisationsprojektet, diskutera några av frågeställningar och inspirera och peppa deltagarna att tycka till och ta plats i det öppna forumet. Helt enkelt för att vi tycker att det är viktigt att ungas röster hörs i frågan.

 

Sista helgen i augusti fick jag göra något otroligt ärofullt. Jag fick nämligen avsluta Jubileumsritten och som sista ryttare sätta mitt namn på den budkavel som har följt med de 600 ryttarna, kuskarna och hästarna under de 200 milen. Och vilken dag det blev!

 

Jag skulle tillsammans med ett gäng andra ryttare och kuskar rida från Aldersjön utanför Boden till Bodens Ridklubb. Vi började med att äta frukost och dricka vedeldat kaffe medan dimman steg över sjön.

 

 Vackert värre!                      

 

Några av deltagarna kom långväga ifrån och hade därför dagen innan redan ridit och kört de fem milen till Aldersjön och därefter övernattat i tält och provisoriska hagar på plats. Snacka om engagemang.

 

 Min häst var en pärla och jag skulle gärna tagit henne med hem

 

 

Hurra för hundraåringen!

 

Väl på plats på Bodens Ridklubb blev vi eskorterade in i ridhuset av ett gäng militärer och höll jag ett tal om Jubileumsritten och ridsporten. Jag pratade bland annat om att ritten har engagerat barn, pensionärer, hobbyryttare, tävlingsryttare, stora hästar, ponnyer, olika raser. Ja, egentligen, alla delar av ridsporten och att det är ett sätt för oss att visa beslutsfattare, politiker, journalister, vilken bredd vi har och hur stor ridsporten är. Och på vilket sätt vi engagerar!

 

Därefter kom ett gäng ungdomar från Bodens Ridklubb in och sjöng "Ja, må hon leva" och givetvis avslutades hela arrangemanget med att vi hurrade för Svenska Ridsportförbundet.

 

Det var en stor ära för mig att vara med på detta historiska ögonblick och jag är stolt över att tillhöra hundraåringen.

 

I september träffade jag ett gäng fantastiska framtidsspanare på Solvalla. Lär mer om projektet här: http://www3.ridsport.se/Ungdom/NyheterUngdom/2012/09/Tryggistallet-forersomvillskapaentryggmiljo/Malinframtidsspanarforridsporten/

 

Får ni chansen att så bara prata med dem, gör det! Och ännu hellre, välj in dessa i era styrelser och arbetsgrupper. Hästnäringen, se hit, här finns ett helt gäng kompetenta unga tjejer och killar som brinner för hästnäringen.

 

Under samma månad hyllade jag också Silver-Sara, pratade Trygg i stallet och var på DUS-konferens.

 

Jag besökte Göteborg och konferensen ”Idrott hela livet” för att prata ungdomsdelaktighet och mina tips till vuxna och beslutsfattare på hur man engagerar unga i oktober. Det var över 200 personer på mitt seminarium och hela föreläsningen filmades och visades sedan på Kunskapskanalen. Ni hittar min föreläsning här: http://urplay.se/173106

 

Det finns fler föreläsningar som är värda att se från konferensen, så gör gärna det.

 

Jag besökte också Upplands DUS:s Inspirationshelg och Smålandsidrottens ”Träningsläger för styrelsen”. Mina tips till alla unga där var:

- Låt ingen se ner på dig, särskilt inte gubbar i kostym, för att du är ung.

- Ju mer föreningskunskap du kan, desto mer kan du påverka.

- Säg ja. Tro inte att du inte klarar det, tro på dig själv.

- Bygg nätverk med andra unga. Ge er ut utanför ungdomssektionens arbete.

- Ta chansen att påverka!

- Du är ung idag och proffs på att vara det. Unga är inte bara framtiden, utan också nu!

 

I november pratade jag för ett gäng ridsportföreningar kring hur man påverkar politiker och var moderator för Riksidrottsförbundets Riksidrottsforum. Två roliga uppdrag!

 

Och så var det såklart CUS-möte, FS-möte och Stockholm Horse Show samma månad. Och årets stora händelse, Jubileumsgalan. Vilken fest! Det var fina prestationer, lyckliga pristagare, en proffsig Jessica Almenäs, bra tal, ett fantastiskt Stadshus, jättebra underhållning, snygga CUS:are, härliga ridsportare och mycket, mycket mer. Jag satt bredvid Christian Olsson på radiosporten och kunde inte haft en bättre bordsherre. Han berättade att han alltid frågar RGB om han är nervös inför en stor tävling och han svarar alltid samma sak: ”Nej”. Jag hade också äran att hålla talet till hästen med Jan Fristedt och även fast jag inte är så star-strucked så känns det ändå lite coolt att ha hållit tal i Blå hallen för Drottning Silvia, PG Gyllenhammar och Lena Adelsohn Liljeroth. Här kommer ett gäng bilder:

 

 

Pampigt värre! Förmodligen första och sista gången jag får äta middag i Blå hallen
 

 

Generalsekreterare Carins Sjöberg, Drottning Silvia och förbundets ordförande Anders Mellberg
 

 

Hästens tal med Hästens skål a la Stadshuset
 

 

Blå hallen inramad av Svenska Ridsportförbundets logga
 

 

Hela CUS-gänget med generalsekreterare Carina Sjöberg

 

 

Min december bestod av att samla upp saker, utvärdera och ladda inför det nya året.

 

Jag vill passa på att tacka er alla i ridsport-Sverige. Utan er hade inte Ridsportförbundets ungdomsarbete varit så framgångsrikt och jag är stolt över varenda dag jag har möjlighet att jobba tillsammans med er. Ni inspirerar, jobbar hårt och engagerar. Jag vill tacka alla tjänstemän på kansliet, andra projektledare, DUS:are, andra förtroendevalda i förbundet, ungdomsledare, kanslister i distrikten, ridlärare och många, många fler. Och såklart, framför allt, CUS:arna. Ni är världens bästa och gör mitt uppdrag lätt. Tack!

/Helena


Helenas årskrönika 2012 del 1

Det är hög tid för mig att summera mitt ridsportår och januari får som sig bör vara först ut. Året började nämligen med att Rolf-Göran Bengtsson (Gud stavas RGB som presschef Lotta Amnestål hade sagt) vann Jerringspriset på Idrottsgalan. Efter det följde en debatt kring ridsport som idrott, om inte hästen skulle haft priset istället och om vi i ridsporten hade kuppat fram vinnaren genom en kampanj. Vi i SvRF gav givetvis oss in i debatten och jag skrev bland annat en debattartikel som ni hittar här:
http://www3.ridsport.se/templates/Pages/NewsPage.aspx?id=26351&epslanguage=sv
 

Det gjorde att jag även fick medverka i P4 Extra med Lotta Bromé. Inslaget hittar ni här:

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2151&artikel=4937580

 

Annat som hände under januari var såklart förbundets Kick-off, Ryttargalan och stipendiekonferens i Eskilstuna.

 

I februari hade vi CUS-möte och pratade bland annat om Välj smart, unga tävlingsryttares engagemang, Ridsportforum, Organisationsprojektet och en massa, massa annat. Jag minns att mötet var superbra (vilket CUS-möten i och för sig oftast är, men jag är såklart partisk) och att vi alla var på bio tillsammans på lördagskvällen. Februari handlade också om Göteborg Horse Show och vi i CUS var på plats för att prata trygghetsfrågor. När vi gick runt på mässan och delade ut häftet ”Trygg i stallet” var det kul att så många hade kommentarer som ”Den har jag redan läst” och ”Häftet är jättebra, kan jag få fler att ta med mig hem till klubben?”. Kul!

 

Malin G, Jennie och jag under Göteborg Horse Show
 

Mars präglas alltid av distriktens årsmöten och 2012 var inget undantag. Jag var på plats på både Göteborg och Bohusläns samt Östergötlands. Jag vill passa på att säga till alla er DUS:are i landet, ni gör ett superbra jobb och utan er hade inte ungdomsverksamheten i Ridsportförbundet var så framgångsrik. Tack!

 

Under vårmånaderna var Gunilla Wikman (vice ordförande i SvRF), Emmelie Johansson (dåvarande marknadschef i SvRF) och jag ute på turné med anledning av Ridsportförbundets 100-årsfirande och inspirerade föreningar till hur man kan jobba med media, sponsorer och beslutsfattare.  Jag fick verkligen chansen att kombinera det jag sysslar med till vardags, politiskt påverkansarbete, med mitt intresse för ridsporten och hästen. Ni kan läsa om det här:

 

http://www3.ridsport.se/Svensk-Ridsport/Jubileumsnyheter/Nyheter/Borlangeforstastoppetpakommunikationsturne/

 

Och här:

http://www3.ridsport.se/Svensk-Ridsport/Jubileumsnyheter/Nyheter/Klokatankaromkommunikation/

 

Och här:

http://www3.ridsport.se/Svensk-Ridsport/Jubileumsnyheter/Nyheter/Vissmalenvethurmanvassarkommunikaitonen/

 

Och här:

http://www3.ridsport.se/Svensk-Ridsport/Jubileumsnyheter/Nyheter/RidsportaktivisterdroginpaStromsholm/

 

 

Emmelie, Gunilla och jag på plats på Strömsholm
 

I april var det återigen dags för CUS-möte och vi passade självklart på att ta Ridborgarmärket.  Jag var också på en hel del seminarium kring ideellt engagemang och ungdomsarbete.

 

Under några veckor i maj var det Hockey-VM i Stockholm och jag fick möjlighet att gå på några matcher. Jag var inte imponerad. Det skreks, buades, speakern kom med kvinnoförnedrande kommentarer och en massa poliser stod utanför för att hålla ordning. Jag tänkte då på våra stora ridsport-evenemang. Varje år besöker över 70 000 människor Stockholm Horse Show och det behövs varken poliser eller ordningsvakter på plats. I ridsporten hejar vi, engagerade supportrar, på alla.

 

I juni var det sommar i Stockholm och det var dags för ett en dagarsmöte med CUS. Vi diskuterade trygghetsfrågor och roade oss på Gröna Lund. Under den månaden föreläste jag också en del kring ungdomsdelaktighet och föreningskunskap och besökte i samband med en föreläsning i Växjö min fina häst och världens bästa fodervärd Elin.

 

 

Fin utsikt!
 

Det här var början av min årssummering, jag återkommer med resten.

 

/Helena


Smålands DUS årsgala

Som sagt, det händer en massa skoj ute i distrikten!
Den 2 februari arrangerar Smålands DUS en årsgala i samband med årsmötet.
 
Visst blir årsmötet hundra gånger roligare om man gör något annat skoj ihop med mötet?
Låt fantasin flöda!
 
Läs gärna inbjudan till galan på följande länk om du tycker det låter intressant?
http://www3.ridsport.se/ImageVaultFiles/id_28638/cf_559/130202-rsgala_dus.PDF 
 
Hälsningar // Madde 

DUS Skåne bjuder in till ungdomsdag

Det händer saker ute i distrikten, det märks på flera håll och kanter. Bland annat så bjuder Skånes DUS in till en ungdomsdag på Flyinge den 9 februari.
 
Du som är nyfiken på ungdomsdagen kan kolla in evenemangets facebooksida!
 
Vad är på gång i ditt distrikt? Hör av dig så lägger vi upp det på bloggen!

RSS 2.0