En ridsportförebild

Idag har jag äran att få presentera en av mina största förebilder och allra bästa vänner. Hon heter Sandra Ruuda och har haft en mängd förtroendeuppdrag, främst inom ridsporten. På årets förbundsstämma lämnade hon sina ideella ridsportuppdrag (åtminstone för den närmaste framtiden) och blev då belönad med förtjänstmedalj i guld.

Här kan du läsa Sandras svar på mina frågor, om tiden i CUS och om hur hon ser på ridsportens framtid.

/Elin


Berätta om din ridsportbakgrund! Vilka uppdrag har du haft?

Förtroendeuppdrag jag har haft:
Ordförande i Sjövikens Ridklubb, ordförande i Smålands Ridsportförbund och dessinnan ungdomsledamot och ordinarie ledamot.
Ledamot i CUS och förbundsstyrelse-ledamot på ungdomsmandat.
Ledamot i SvRF:s förbundsstyrelse (FS) och i arbetsutskottet.
Ledamot i Smålandsidrotten (Smålands Idrottsförbund, SISU Småland och Regionalt Elitidrottscentrum).
Lett organisationsutredningen inom SvRF 09-11.


Vilket var ditt första ledaruppdrag?

Fotbollstränare i Ryd en säsong.

Beskriv ett påverkansminne från din tid i CUS:

När vi ungdomar skulle få FS att ta beslut om att jobba för rökfria ridanläggningar. Vi var nervösa så vi skakade. En del av de tjänstemän och förtroendevalda i FS som var rökare argumenterade mot förslaget under mötet, men dåvarande ordförande Erika Genfeldt sa till den som yttrade sig att vi struntade i om den personen rökte men ville påverka de som var ridsportens framtid, våra ungdomar. Det var svårt att argumentera mot de orden och FS beslutade enligt CUS förslag. Än en gång visade det sig att det är viktigt att jobba för långsiktiga beslut, för att de som lever i det som finns just nu har svårt att tänka sig världen annorlunda och hur det kommer påverka just deras situation.

Vilken ridsportfråga ser du som viktigast de kommande fem åren?

Att få vårt förbund att gå i takt mellan klubb-distrikt-förbund, för det kommer att gynna den enskilde ryttaren oavsett ålder.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0