Trygghetsdejt!

I morse ringde min klocka halv fem, tidigt för en glad semesterfirare som också gett väckarklockan semester! Känslan var ändå positiv, en trygghetsdejt med ett gäng glada ridsportare kan inte bli annat än kul!

Vad är då en trygghetsdejt? Jo, ett lite roligare namn för ett möte på Arlanda om trygghetsfrågor. Innan lunch träffades jag, Helena, Linnéa och Lillemor för att sätta de sista detaljerna i denna fas för det samarbete vi har med RF/SISU och Friends. Det ser ut att bli något riktigt bra, håll utkik i höst!

Efter lunch anslöt sig Lotta och Annika från kansliet. Vad vi pratade om ska jag hålla lite på, men även det rörde trygghetsfrågor och är du medlem i en förening ansluten till ridsportförbundet så kommer du så småningom se resultatet av vårt möte! :)

Njut nu vidare av sommaren så hörs vi snart!

/Jennie

Semester från det ideella arbetet?

Att ha sommarlov från skolan, eller några veckors semester från jobbet känns kanske som en självklarhet på sommaren. Tid för reflektion, sovmornar, ljumma kvällar, grillning, sandstränder och bad. Den som har sommarlov kanske också får in några veckors sommarjobb under lovets tio veckor. Med hur gör du med ditt ideella arbete? Tar du semester från det?

 

CUS går kanske inte på högvarv över sommaren men vårt arbete står långt ifrån stilla. Jag har hunnit med en introduktionsdag för de nya CUS:arna samt ett besök i Falsterbo för diverse möten. Näst på programmet står för min del ett möte med Linnéa (RUS), Helena, Lillemor (kansliet) och Lotta (informationschef SvRF), vi ska prata trygghetsfrågor. Efter det är det inte långt kvar tills organisationsutredningen har det första mötet och när det är avklarat är det bara två dagar kvar tills jag får träffa hela CUS gänget igen för möte i Växjö.

 

Så, om jag ska svara på frågan så blir nog svaret nej, jag tar inte semester från det ideella arbetet. Men när jag i bloggande stund tittar ut över det spegelblanka vattnet som både bjudit mig på en båttur och ett härligt bad idag så tänker jag att jag är nöjd med hur jag valt att ha det. Jag hinner både koppla av och jobba ideellt på min semester.

 

Min utsikt

 

Några andra som kanske också får lite sommarlov är ju hästarna. Av alla fantastiska ridskolehästar i detta avlånga land så gissar jag att de flesta just nu går och latar sig i en hage full av gräs, väl värda några veckors vila.

Sommarmys för hästar!Vad gör stallkatterna på sommaren tro?


Hur du än valt allt ha det, så hoppas jag att du har en fantastisk sommar och jag lovar att ridsporthösten kommer bjuda på mycket spännande!

Jag lovar en rapport från mötet om trygghetsfrågorna! Hörs snart igen! :)

/Jennie

 

 


Falsterbo i bilder

Igår befann vi oss i Falsterbo för att se fina hästar, träffa trevligt folk och bli sönderbrända. Här kommer vår dag i bilder:


Vi började dagen med att vara hundvakter.Och träffade sedan direkt Ridsportförbundets generalsekreterare Carina Sjöberg. Hon var både på shoppingjakt och gott humör efter Sveriges andraplats i fredagens nationshopping.Här testar Jennie sin hoppförmåga på en av de okrossbara greparna. En konst på ett par kilklackar.Minigrisen Theresia (sju veckor) charmade alla som gick förbi den här montern. (Vi la en vanlig kulspetspenna bredvid henne för att ni skulle få en uppfattning om hur stor, alltså extremt liten, hon är). Vi kan också konstatera en annan sak, även om Theresia är liten till växten så kan hon skrika högt om det är något som inte passar henne.Checka in Ridsportförbundets nya supporterkollektion, riktigt snygg!Lika snygg som vår fantastiska Lillemor Lindell.Emmelie Johansson, förbundets marknadschef, placerar sig också på snygghets-listan. Vi är avundsjuka på hennes bränna även fast dagens rapporter vittnar om en väldigt sönderbränd och röd näsa.I vimlet fanns även Elin (eller heter hon Älin?!?), vår CUS-kollega och hennes kompis Linda, som jobbar i Smålands DUS.Vi såg även lite hästar. Här vinner vår dressyrstjärna Patrik Kittel på Scandic küren före Anky van Grunsven och Tinne Wilhelmsson-Silvén.Dagen avslutades med att Jennie bara var TVUNGEN att bada.

/Helena och Jennie


Almedalen och Falsterbo

Hur tänkte de egentligen när de en gång i tiden la Almedalsveckan samtidigt som Falsterbo Horse Show? ;) Tur att de pågår länge båda två så att den som vill kan hinna med både och. För mig blev det inget Gotland i år, men jag vet att Helena, Malin och Klara håller ställningarna från CUS. Förutom allt intressant som pågår i Almedalen så har de haft möte om Ungdomsforum tillsammans med Lena Enqvist som är projektledare och sommargotlänning. Mer om Ungdomsforum kommer - håll ut!

Själv håller jag på och tvättar för att sedan packa väskan och åka ner till Falsterbo imorgon. Diverse arbetsgruppsmöten ska avklaras men det finns också tid över för att titta på tävlingarna. På lördag kommer det att vimla runt flera CUS:are på området på. Ses vi där?

/Jennie

Almedalsveckan 2011

Nu är jag på plats i Visby för årets Almedalsvecka och det är lika spännande varje gång. Det är tredje året i rad jag är här och jag har redan en Almedalsritual som innefattar att jag, precis innanför murarna, tar ett djupt andetag och blundar för en stund. Redan där och då kan jag känna engagemanget som omsluter staden. Och för att ge er en mer konkret bild: När jag kom till parken idag stod en ung kille, inte över 20 år, och debatterade med en äldre man, runt 70 år, om varför det var demokratiskt riktigt att stödja "Ship to Gaza". Den äldre männen var lika övertygad han om att det var demokratiskt fel. Att de båda trodde så starkt på sin sak gjorde att jag fick gåshud. Det är häftigt! Och den känslan delar jag här på plats med tusentals besökare.

Vad har annars hänt idag?
1. Kicki (chef på Ridsportförbundets avdelning "Förbund och samhälle") och Mackan (jobbar på infoavdelningen) var tre timmar sena eftersom deras plan hade fått punktering.
2. Min väska försvann någonstans på Arlanda. (För övrigt reste jag hit i samma plan som Janne Schaffer, Unni Drougge, Ica-Stig och September).
3. När vi kom fram till huset vi skulle bo i så fick vi inte tag i husets ägare vilket gjorde att vi fick sitta ute och vänta på honom i en timme. När han kom berättade han att han hade lagt nyckeln under mattan så att vi säkert skulle hitta den.

Imorgon väntar bland annat Riksidrottsförbundets seminarier.
http://www.rf.se/Arbetsrum/Almedalen/
Jag håller er uppdaterade!
/Helena

RSS 2.0