Min Årssummering

Hej alla,
 

Nu är det bara timmar kvar på 2012 och vi går snart in i 2013, ormens år enligt den kinesiska årsräkningen.

 

Året har gått mycket fort och inneburit massa roliga händelser. För att kunna summera året var jag tvungen att bläddra tillbaka i kalendern för välja ut godbitarna från året som gått. 

 

Ridsportforum

 

Som Elin tidigare nämnde så blev jag, tillsammans med Malin B, utsedda av Förbundsstyrelsen att planera och organisera årets Ridsportfourm. Ett arbete som började i januari och höll i sig till dess att forumet genomfördes, i oktober. Det var mycket jobb och slit men helt klart värt det när jag ser tillbaka på resultatet. Extra roligt var att många efteråt uppskattade de nya tekniska lösningarna med blogg och twitter vilket även gjorde att man faktiskt kunde delta utan att vara fysiskt på plats.

 

Årsmöte i Gävleborg distriktet

 

Jag är fadder för Gävleborgsdistriket och besökte deras årsmöte i mars, det är alltid kul att se vad som hände ute i ditrikten. Kanske speciellt i ett distrik som jag inte besöker så ofta och som både har likheter och olikheter de distrik som jag kommer ifrån. 

 

Jubileumstårta som start påjubileumsåret för Ridsporten 100 år

 

Förbundsstyrelsemöte

 

2012 var mitt första hela år som CUS-representant i förbundstyrelsen. Det innebar många möten och mycket förberedelser men det har varit fantatsiskt roligt att vara med och påverka ridsporten och dess framtid i den "högsta styrelsen".

Madde i CUS poserar på ett FS-möte.

 

 

Idékonferens

 

I juni var jag på idékonferens som arrangerade av Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna. Jag blev inbjuden eftersom jag är medlem i RF och SISI:s ungdomsråd. Det var väldigt roligt att vara på konferens och "bara" vara deltagare utan att ansvara för något specifik. Under helgen diskuterades värdegrund, "Idrotten vill" och vad värderingstyrt ledarskap egentligt är. Jag skrev ett inlägg om detta här på bloggen och fick respons från en av er läsare att ni nu fick mer energi till att arbeta mer med "Ridsporten vill, vilket jag blev väldigt glad över. "Ridsporten vill" kan ibland ses som ett "bortglömt" dokument men det beskriver faktiskt VAD risporten egentligen vill.

 

 

 

Jubileumsfest i Stockholm Stadshus

 

Jag vet att nästan alla reda nämnt detta som en av höjdpunkterna på året. Med risk var att låta tjatig men det var det! Att få avsluta jubileumsåret med denna händelse var väldigt roligt. Bara att få se Blå Hallen och Gyllene Salen på riktigt och få vara med och fira alla duktiga ridsportare för deras prestationer under året.

 

Gästerna vandrar ned för trappan i stadshuset

CUS-ordförande Helena på storbildsskärmen i Blå Hallen.

 

 

Till sist vill jag önska er alla ett riktigt Gott Nytt År. Sedan vill jag citera Malin G, jag tänker göra 2013 till det bästa året i mitt liv, går det inte försöker jag igen med 2014.

 

Kram

 

Klara

 


Gott Nytt År!


Maddes Ridsportår 2012

STIPENDIEKONFERENS
Året 2012 inleddes med en konferens för alla de som blivit Årets Ungdomsledare och Ungdomssektion i varje disrtik. Det var jag och Martina som höll i konferensen, och vi fick tillsammans med alla deltagare en fantastiskt rolig helg. Hotellet uppmärksammade att Rolf-Göran hade tagit hem Jerringpriset och vi kunde fira med en skål!


 


DUS-KONFERENS
I September var det dags för mig och Martina att hålla konferens igen, denna gången tillsammans med Frida. 2 personer från varje DUS var inbjudna till Såstaholm utanför Stockholm. Temat var trygghetsfrågor och hela konferensen genomsyrardes av 100 års-jubileumet. På bilden nedan ser ni Martina, Eva, Frida och jag på röda mattan innan kvällens middag. 

 
 

DUS-PROJEKT
Under året har vi även satsat lite extra på DUS:en genom att driva ett pilotprojekt som Veronica Åkersson har varit projektledare för. Syftet med projektet är att stötta och hjälpa DUS:en utifrån deras förutsättningar genom bla utbildning, för att de i sin tur ska bli ännu bättre på att stötte US i distriktet. Tre DUS med olika förutsättningar har varit försökskaniner. Projektet håller just nu på att utvärderas för att se om detta är ett koncept som vi ska utveckla.


GLOBEN-VECKAN
Årets vecka med Stockholm Internatinal Horseshow (SIHS) var verkligen något utöver det vanliga. För mig började allt med den fantastiska jubileumsgalan i Stadshuset. Veckan fortsatte med diverse olika möten. Hästshowerna i Globen var också extra allt med tanke på att SIHS fyllde 20 år. 

Elin, Klara & Martina i Gyllenesalen, Stadshuset.

 20-spann i Globen för att fira 20 års-jubileum


Vilket år alltså, nu hoppas vi på ett minst lika bra 2013.
Gott nytt år till er alla!


Kramar från Madde 


 
 
 
 
 

Malins årskrönika

När jag skriver min årskrönika konstaterar jag att året har gått otroligt fort och jag tror att det är ett bra tecken.
 
- Framtidsspanarna
Projektet har rullat under året och kontakterna jag fått med andra unga organisationsledare inom de andra hästorganisattionerna är för mig ovärderligt. Jag har också fått en ökad förståelse för HNS/HUS, deras verksamhet och hur viktigt arbetet är. Grand Finale på projektet blev montern i Globen där allt engagemang i ridsportsverige blev otroligt tydligt. Projektet kommer att leva vidare i något ny form - då kallat "Gör Skillnad". Mer om det 2013.
 
   

- Projektet: "Utveckling av engagemangsformer". 
Under hösten genomförde projektledare Fanny Gustaver ett stort antal intervjuer med aktiva unga ryttare, delar utav landslagsledning, förtroendevalda, tränare m.fl. och samlade in enkätsvar för att kunna få svar på frågeställningar som: Hur engagerar sig unga tävlingsryttare i Svenska Ridsportförbundet idag? Vad beror det på att få unga tävlingsryttare är engagerade på central nivå inom SvRF idag? Vad skulle öka intresset?Hur kan SvRF ta vara på och skapa möjligheter för ett ökat engagemang blandunga tävlingsryttare på centralnivå inom organisationen?

Raopporten finns nu ute och kommer bla att presenteras på stor tävlingskonferens under januari 2013, där temat är Ponny- och ungdomstävlande.
 
 
- 100-års jubileum
Året har på flera sätt kantats av 100-årsjubileumet och med avslutningen av året,  med galan i Blå Hallen och dans i gyllenesalen kunde inte gjorts på bättre sätt. 
 
- Riksidrottsforum
För första gången var jag med och deltog under Riksidrottsforum, fantastiskt att möta andra unga och engagerade inom idrotten. Här tar jag med mig flera saker, bland annat på hur vi kan samarbete - och lära ut av varandra. 

 
Jag skall göra mitt 2013 till det bästa året någonsin, går inte det försöker jag 2014 igen. Jag ser fram emot att fortsätta arbeta och utveckla ridsporten tillsammans med er!
 
Gott nytt år! 
Malin G

Jennies Ridsportår 2012

Då är det min tur att sammanfatta ridsportåret som gått.

 

I våras var jag och ett gäng CUS:are i Scandinavium under Göteborg Horseshow för att kolla läget med besökarna på mässan. I färggranna (läs illorangea) munktröjor gick vi och delade ut tidningen ”Trygg i stallet”. Samma helg var jag också med på en presskonferens som Ridsportförbundet ordnade, det bjöds in till ”Afternoon tea” och bland annat så berättade jag tillsammans med Camilla från Friends om vårt samarbete i trygghetsfrågorna.

 

Malin G, jag och Helena

Trygghetfrågorna löpte vidare och när det var dags för ULK-utbildarträff så var det ett självskrivet tema. Förutom det så ägnade vi en hel del tid till ULK-materialet. Något som resulterade i att vi under 2013 kommer se över både ULK:en och fortbildningarna.

 


Presetntationsövningen blev tillslut en fin vägg!
 
På kvällen bjöds det på underhållning och vi fick klä ut oss
 

Organisationsprojektet rullade på under våren och i början av sommaren var det dags för oss i styrgruppen att lämna över vårt förslag till förbundsstyrelsen. Sen var det ju er tur att få diskutera förslagen. Efter ett samtal om hur vi kan engagera unga så gav jag mig sjutton på att vi skulle dra dit massa unga till de öppna forumen och att de skulle känna sig taggade att tycka till. Sagt och gjort, CUS:arna var på plats i nästan alla distrikt och höll förpepp för unga deltagare. Vilken succé det blev, tack alla som kom! Era åsikter har varit otroligt värdefulla, ung som gammal – ni har gjort skillnad!

 


Det blev en hel del möten under våren, här med projektets styrgrupp

Deltagare på Öppet forum i Stockhom

 

 

När jag pustat ut från de öppna forumen så var det dags för mig och Gissan (som jobbar på SvRF’s kansli) att åka till Göteborg på Idrott hela livet. Vi skulle berätta om trygghetsarbetet som ridsporten gör. Fulla med puder så filmades vi av kunskapskanalen och resultatet kan du se på http://urplay.se/173103 .

 

Gissan och jag i Göteborg
 

Bland annat så berättade jag om en ny fortbildning för ungdomsledare, Trygg i stallet som vi testkörde 23-24 oktober i Stockholm. Utvärderingarna gav oss mycket väl godkänt. Du som missade kursen får hålla utkik hösten 2013, då kör vi den igen!

 


Deltagare på utbildningen

 

Malin Morén höll i utbildningen
 

Det har blivit en del ”utbildande” för mig i år, under året har jag haft 12 utbildningsdagar med blivande ungdomsledare. Vad häftigt det är att kombinera uppdraget på central nivå med att möta en av våra största målgrupper (aktivitets- och organisationsledare) i alla olika åldrar (12-60+) och från många olika föreningar. Det ger verkligen en bra input i uppdraget och just där och då känns det verkligen i hela mig att vi gör skillnad!

 

Det här gänet gick ULK:en i våras och några av dem sitter i 
DUS i Stockholm
 
Här är samma gäng uppställda vid Lillsveds Idrottsfolkhögskolas
fina huvudbyggnad
 

Det häftigaste det här ridsportåret måste ändå ha varit när vi värmde upp stolarna åt Nobellgästerna då Svenska Ridsportförbundets 100-årsjubileumsgala gick av stapeln i Stadshuset en kall och snöig novemberkväll. En upplevelse för livet! Vilket avslut på ridsportåret!

 

Jag och min kompis Lotten under middagen

 
Stadshuset dukat för en hundraåring!
 

Det är inte bara det här ridsportåret som snart är slut, jag är inne på de sista månaderna av min sista mandattid i CUS. I vår ger jag järnet med trygghetsfrågorna och håller koll på att ULK-utbildningen och fortbildningarna utvärderas ordentligt så att vi har koll på framtiden innan det är dags att lämna över tyglarna till någon annan under riksungdomsmötet i maj. Jag lovar att jag återkommer då med en sammanfattning av mina sex år i CUS, men det blir först i maj!

 

Tack för året som gått, många har korsat min väg och jag slutas aldrig imponeras av alla engagerade ledare i ridsporten. 

 

Ha ett fantastiskt ridsportår 2013! 

 

Många kramar från Jennie

 

 

 

 

 

 

Jag avslutar med något som faktiskt inledde 2012. Den här fina skålen stod i pressrummet i Globen och tillhör ingen mindre än Rolf Göran Bengtsson!

 

 

 


Ridsportåret 2012

Hej på er!
 
Det börjar bli dags att lägga 2012 till handlingarna och jag tänkte här sammanfatta mitt ridsportår i form av en fem-i-topp-lista.
 
Det här tycker jag var det bästa som hände under året:
 
5. Full fart på bloggen!

Jag tycker att vi har fått bra kläm på bloggandet och när vi utvärderade var vi i CUS eniga om att fortsätta blogga. Målet är förstås att bli ännu bättre, ni får gärna komma med inspel angående vad som är intressant att läsa om.
 
4. Öppet forum

Under hösten gav sig organisationsprojektet ut på turné och arrangerade öppna forum på olika platser i landet. Vi i CUS var med och höll ungdomsträffar. Jag deltog själv i Blekinge, Skåne och Halland och det var så otroligt inspirerande och spännande att få träffa engagerade ungdomar som gav sin syn på hur framtidens ridsportförbund ska se ut.
Den här fina roll-up:en hittade vi i Halland.
 

3. Ridsportforum

Med proffsiga Malin B och Klara i arrangörskommittén kan det ju inte bli annat än succé! Ridsportforum tog ett nytt grepp och använde sig av blogg och Twitter när vi diskuterade olika frågor. Det gjorde att tempot blev högre och att vi hann med mycket. Stämningen på Aronsborg var god när ridsportare från hela landet bland annat diskuterade organisationsprojektet och ridsportens talangsatsning.
Med ridsport, kärlek, omtanke och choklad kommer man långt :-)
 

2. Ridborgarmärket

Under detta jubileumsår blev det en nytändning för ridborgarmärket. När vi hade CUS-möte på Strömsholm i april passade vi så klart på att ta märket.
1. Jubileumsfest och ryttargala i Stadshuset!

Att Svenska Ridsportförbundet fyllde 100 år 2012 kan väl knappast ha undgått någon? Firandet i Stockholms stadshus var verkligen något alldeles extra, något som vi som var där kommer att bära med oss hela livet.
 
Med detta vill jag tacka er alla för ett fint 2012 och hoppas att 2013 blir minst lika bra!
 
/Elin

God Jul!


Måndagsmöte med RF/SISU:s ungdomsråd

Hej!
 
I måndags var det möte med RF/SISU:s ungdomsråd. 
 
Efter att lyckats pulsa genom Stockholm i alldeles för mycket snö och ätit lunch i matsalen i Idrottens Hus inleddes mötet. 
 
 
 
Tyvärr tog jag inga bilder under
dagen utan ni får nöja er med en gamla bild
på Sofia i Ungdomsrådet och
Klas i RF:s valberedning när de hugger in på godiset.
 
 
Under dagen diskuterades vilka mål rådet ska arbeta mot under 2013 och vi började även lägga grunden för hur vi ska arbeta för att nå målen. Vi gjorde även en årsplanering med alla aktiviteter under 2013 och diskuterade även budget. 
 
Det kände som en nystart och jag ser fram emot nästkommande år med Ungdomsrådet.
 
/ Klara
 
 

Slut för den här gången...

Så har min Stockholmsvistelse börjat lida mot sitt slut och jag kan bara sammafatta dagarna som fantastiskt bra! Det har hänt mycket med allt från 100-årsgala, möten, globen-tävlingar, shownummer och stipendieutdelning. 


Idag är det första advent och det har firats med julmarknad på Hovstallet i Stockholm. Bodar med mat och hantverk hade tagit plats innanför Hovstallets portar. Ponnyridningen stod två små söta Shetlandsponnier för och inne i stallet kunde alla besökare klappa kungens hästar.


På bilden ser ni vad som till vardags är Hovstallets ridhus. Idag var sanden täckt av särskilda mattor där försäljare stod och sålde sitt hantverk.

Ha det bra!

// Madde


Stipendieutdelning i Globen!

 


Såhär snygga var Årets Ungdomssektion och Årets Ungdomsledare när 
de träffade på Douglas Linderlöw backstage i Globen.
 Kvällen började med en guidad tur bakom kulisserna i Globen, 
och i slutet av kvällen var det äntligen dags att inta scenen. 

Årets Ungdomsledare (Gabriella Rapp, längst till höger på bilden)
fick ta emot ett stipendium på 5000 kr. 

Årets Ungdomssektion (Kalmarbygdens Fältrittklubb, UZ)
fick ta emot ett stipendium på 10 000 kr. 

Läs mer om stipendieutdelningen på ridsport.se:
http://www3.ridsport.se/Svensk-Ridsport/Nyheter/2012/12/AretsUngdomsstipendiaterutdelade/ 

// Madde 

Framtidsspanarna i Globen!

Vi Framtidsspanare har en monter i Globen där projektet presenteras och vi vill höra just din framtidsvision och dina tankar! Vad vill du se på löpsedlarna om 15 år?
Var tror du hästnäringen står då?
Skriv en egen löpsedel och var med och påverka!

Flera av ryttareliten har varit i montern under dagen och skrivit egna löp.

Tillsammans kan vi utveckla hästsporten!

Varmt välkomna till montern, är du inte på plats kan du följa vad som händer genom att gilla sidan facebook.com/gorskillnad


December är här!December, snö, julkalender, Stockholm International Horseshow och julkänsla -
visst är det härligt?
Så känns det i alla fall i Stokholm idag!

Ikväll får Årets Ungdomssektion och Ungdomledare ta emot sina stipendier i Globen.
Uppdatering kommer såklart bloggen :)

// Madde 

Kvällsföreställning i Globen!Stockholm International Horseshow firar i år 20 år -
20-spann med Shettisar!

// Madde 
 

RSS 2.0