Möteshelg med Ungdomsrådet

Hej alla!
 
Förra helgen var jag på möte med RF och SISU:s ungdomsråd. 
Det var en hel möteshelg med möten både lördag och söndag, men det är mycket som ska avhandlas så det tar tid. 
 
Under helgen fortsatte vi bland annat arbeta med de stategiarbetet kring hur vi ska arbeta som grupp i framtiden och planering av den förträff för unga som kommer att äga rum innan Riksidrottsmötet (RIM) den 23 maj. RIM arrangeras 24-26 maj på Kulturens Hus i Luleå. 
 
Är det någon av er som ska till RIM i Luleå?
 
Hela gänget, från vänster Jennifer (skolidrott); Åsa (kansliresurs); Martin (skolidrott) och Sofia (Golf). Fattas på bilden gör Daniel som kommer ifrån fotbollen.
Sofia hade med sig sin hund på mötet, tyvärr ville han inte riktigt stå still så bilden blev som den blev.
 
På lördagskvällen gick vi och tittade på RAW-stand up. Jag personligen älskar stand-up och hade träningsvärk i magen av allt skrattande dagen efter. 
 
 
Ha det bäst!
 
/ Klara
 

Stockholm har ett nytt DUS!

Kan vi välja Elin Holmér Sundström som ordförande för Stockholms läns Ridsportförbunds Ungdomssektion?
- JA!
 
Igår var jag på Djursholms Ridklubb där Stockholms DUS årsmöte ägde rum. Redan på tåget dit spanade jag in minst 10 tjejer som jag misstänkte skulle dit, tillslut blev det runt 50 personer.
 
Maria Bredberg, fälttävlansryttare som ridit i landslaget för ponny, juniorer och young rider, inledde med en föreläsning om mål, planering och minnesvärda tävlingar. Inte ett öga var torrt när hon berättade om fina Cinnamon som gick bort i en olycka på en terrängbana i Danmark 2011.
 
 
 
Maria

Det slog mig när jag lyssnade på Maria att allt som hon sa gick att översätta till arbetet i US. Maria skulle antagligen äga vilket styrelserum som helst om hon tog med sig sina kunskaper om mål, planering och teambulidng in där.
 
Efter Marias föreläsning så berättade jag om CUS verksamhet och varför unga är så viktiga i organisationen. Jag älskar det här citatet ur "Ridsporten vill"!
 
 
Sen var det dags för själva anledningen till att så många ungdomssektioner samlats ikväll, vi skulle ha årsmöte för DUS! Avgående ordförande Amanda Terring inledde mötet och jag fick sedan förtroendet att leda mötet. Vi tog oss snabbt igenom de första punkterna på dagordningen och kom sen fram till val av ordförande för sektionen. Ny ordförande i Stockholms DUS, tillika ledamot av Distriktsstyrelsen är Elin Holmér Sundström.
 
 

Elin
 
Fyra nya ledamöter valdes också in, Emma, Moa, Rebecka och Zoé. Sen kom vi till punkten som brukar ta tid, låååång tid. Men idag gick det fort, tre nya ledamöter kom in i DUS valberedning på rekordtid! Kul!
 
Sen var det då dags för det sorgliga i det hela, avtackning av avgående ledamöter. 
 

Avgående ledamöter Amanda, Elin och Mika.
 

Några av deltagarna på mötet
 


Några fler av deltagarna på mötet
 
 
Maaat! Alla var nog rätt hungriga när klockan slog åtta och det var dags för tacobuffé!
 
 
 
Kunde inte låta bli att ta bilder på dessa underbara motiv:
 


Vilken härlig läxa! Visitera! Jag slår vad om att den läxan görs med mycket större entusiasm än matteläxan!
 
 
 
 
Om någon veterinär ser det här så kanske du kan åka förbi Djursholm och titta till Julia? Det är ju jättetråkigt att barnen inte kan rida på henne!
 
Då återstår bara för mig att önska den nya styrelsen och valberedningen lycka till! 
 
/Jennie

Årsmötesturné

 
Hej på er! 
 
Jag prövar att mobilblogga lite på väg hem från årets första DUS-årsmöte. Det var Upplandsdistriktets och ägde rum i Uppsala.
 
Senast jag var i Uppsala var på Riksidrottsmötet, RIM (Riksidrottsförbundets motsvarighet till Ridsportens förbundsstämma), då var det vår och man kunde äta glass vid Fyrisån.
 
Idag var det -10 grader och mörkt men i bilhallen där mötet hölls var det varm. För mig som aldrig ägt en bil var det första gången jag fick se så nya bilar.
 
Dus- årsmötet hölls i ett rasande tempo och vipps fanns både ny ordförande / nya ledamöter och ny valberedning på plats.  
 
Verksamhetsberättelsen gjorde mig extra glad, tänk vad man kan hinna med på ett år, helt fantastiskt! 
 
Som avslutning på mötet berättade jag lite om CUS-verksamhet och lite om det som är på gång 2013.
 
Sedan startade Distriktets årsmöte där priser delade ut för duktiga tävlingsinsatser, bland annat var VM- ryttaren i distans Maria Hagman Eriksson på plats.
 
Ulf Brömster från förbundsstyrelsen var på plats och gav lite info.
 
På tåget hem kom jag på mig själv med att inte kunna sluta le eftersom jag är så otroligt glad och stolt över all den ungdomsverksamhet som finns ute bland distrikten.
 
Heja er!
 
/ Klara
 
 
 

Önskeinlägg!

En önskan om ett inlägg som handlar om framtiden och framtidsplaner har kommit in, och jag skall göra mitt bästa för att få med några delar - mycket är på gång! 

Trygghetsarbetet.
Det är en självklarhet för oss att arbeta vidare med Trygg i Stallet och arbetet kommer att fortsätta. Håll utkik efter Hej-kampanjer, trygghetsutbildning och mer i frågan! Alla har rätt att vistas i en trygg och social miljö för att kunna ägna sig åt sitt intresse och sin idrott! 

Här är en bild från Göteborg Horse Show 2012, då jag, Jennie och Helena delade ut trygghetsbilagor och ställde frågan "hur är läget" på mässan. 

Riksungdomsmötet
Den 4-5 maj går Riksungdomsmötet av stapeln. Representanter ifrån varje distrikt deltar och inför träffen har alla DUS fått uppgiften att skriva ner hur de har arbetat med trygghetsfrågor sedan Rix-U 2011 och de goda exemplen kommer bla att lyftas under helgen. Vidare kommer vi diskutera framtid, motioner infrö stämman och visa på vad som hänt sedan sist. På söndagen hålls själva riksungdomsmötet och där kommer nya CUSare väljas in och några "gamla" avgå, verksamhetsberättelsen redovisas m.m. 
CUS-valberednings arbete är i full gång. 

Framtidsspaning 2.1
Vi arbetar vidare från projektet Utveckling av engagemangsformer, som ni kunnat läsa om här tidigare när bla Fanny har gästbloggat. Nu satsar vi mot nya delar - mötesplatser på tävlingsplatser, ungdomsforum, facebookgrupper, utbildningar m.m. 

Sedan pågår mycket mer arbete: representation och samarbete i/med FS,TS och RUS. DUS-utveckling, Certifiering av ideella, unga ledare. Hästkunskap Cup, Vi i stallet. Ungdomsledarkursen, uppdatering av material m.m.
 
Stipendieutdelning. Här årets ungdomsledare och årets Ungdomssektion! Vilka blir det 2013? 



Ställl gärna frågor till oss om arbetet i CUS, om du vill veta mer. 

Malin Gustafsson

Jag försöker sammanfatta en helt fantastisk helg.

Min helg har verkligen sprungit iväg. Vi har haft fullt upp - och fantastiskt roligt! Det är först nu jag sitter ner och kan samla ihop allt till ett inlägg. Med förköpta biljetter blev läktarna under hela sönagen fulla, och citerat ifrån Billdals hemsida: "vi är överväldiga att så många ville komma och titta, men självklart ledsna för att de som ville komma inte fick plats". Med närmare 200 personer i kö visar västsverige verkligen på att ridsporten är en publiksport! Som tur var var tävlingarna webbsända och flera kunde ta del av alla de fina hästar, skickliga ryttare och ett fantastiskt arrangemang som Billdals Ridklubb ordnat. 

Ëmma Emanuelsson är nästan lite av en hemmaryttare hos oss, även om hon tävlar för JumpClub. Hon har träningar för klubben och många av våra egna ekipage har Emma som tränare. Här visar hennes fantastiska häst Titan sina känslor för de fyra felen den fällna bommen genererade. Foto: Billdals egna mästerfotograf- Marianne Ahlm. 

Suddig bild då vi är på språng. Visar här kransarna som hängdes runt segraren i JR- YR-, och Senior-SM. Volvo var huvudsponsor och blommorna flödade! 

Bageriet Brödhuset i Askim levererade fantastiska tårtor under dagarna. 

 
 
 
      
Royne Zetterman och hans häftiga häst - Echo du Laubry kammade hem SM-guldet för seniorer. 
 
 
Till vänster segraren i YR-SM, KarlJakob Ingvarsson, i mitten seniorvinnaren Royne Zetterman  och till höger JR-vinnaren Alexandra Emanuelsson. Stort grattis till er alla tre! Unga lovande ryttare inom svensk hoppsport tävlade under samma helg som otroligt erfarna ryttare - de bygger framtiden för svensk hoppsport och tänk så
utvecklande! 
 
Här ser ni Tess 22 år, som jag skrivit om i ett tidigare inlägg. Se här: http://ungiridsporten.blogg.se/2011/december/en-forebild.html
 Då Tess har skadat nacken så illa att hon inte kan rida och tävla på elitnivå idag och vara med och slåss om medaljerna i helgen så tog hon på sig uppgiften att vara ansvarig för uppstallningen under helgen. Hon såg till att hästar och hästskötare hade vad de behövde. Tillsammans med sig hade hon ett gäng tjejer som alla levererade service på bästa sätt. De samarbetade även med parkeringsgruppen där medelåldern var mycket högre och 100% män. Tillsammans hjälpte de teamet kring varje häst att få alla saker på plats, och så att parkering, urlastning, uppstallning, ilastning och den dagliga vården gick på bästa sätt. Alla hästar har sovit gott och tack vare det kunna presetera på topp. Tess, är också dotter till tävlingsledaren Carina Olofsson. Så, kanske är det Tess som tar över rollen i framtiden? 


-
Jag vill också passa på att sända en särskild tanke till Isabell Eklöf med team. 



Kram och godnatt, 
Malin Gustafsson

SM-HELGEN ÄR IGÅNG!

Nu är SM-helgen på Billdals Ridklubb igång!
Två klasser avklarade nu drar 1.35cm igång!
Lycka till, nu kör vi!

Uppdatering kommer!


RSS 2.0