Gästblogg av Isabella och Olivia, ledare på Horse Camp

Hej!

Vi heter Isabella Ljung och Olivia Sjögren. Vi är 15 år och kommer från Theleborgs Ryttarsällskap där vi sitter med i ungdomssektionens styrelse, TUSS. Vi var båda ledare på Horsecamp i år och därför bad Elin oss att blogga om Horsecamp 2012. 
 
Horsecamp är ett avsuttet läger med olika clinics och föreläsningar. Horsecamp hölls första gången 2010 och har varje sommar sen dess varit på Tingsryd Travbana. Lägret anordnas av Smålands DUS och barn från hela distriktet är välkomna.
 
Under våren hade ledarna för Horsecamp flera möten där det bland annat bestämdes vad som skulle stå på programmet, såg till att allt stämde med budgeten och skickade ut inbjudningar till distriktets ridklubbar. Vi ville vara med som ledare eftersom vi trodde att det kunde bli väldigt lärorikt och roligt vilket senare visade sig stämma.
  
Under campet stod bland annat gymkhanaclinic, unghästföreläsning, CUS – Trygg i stallet och ponnytrav på programmet. Vår personliga favorit var gymkhanan eftersom det var häftigt att se på med fart och fläkt. Vi fick se på när VM-ryttaren Eva Persson visade hur det kunde gå till med sin ponny Gipsy medan Norges landslagstränare Younes Ahlbom förklarade grenarna och svarade på frågor. Trygg i stallet med CUS var en annan favorit som Elin tidigare har skrivit om i bloggen.
  
Det var väldigt roligt att vara med som ledare. Man lär sig väldigt mycket, både på föreläsningarna och utanför. Både barn och ledare var riktigt trevliga och det var inga stora problem alls. Innan trodde vi att det skulle bli stressigt men så var det inte alls, alla ledare hade koll på sina områden och allt flöt på bra!
  
Vi hoppas på att kunna vara med även nästa år, hoppas vi ses där!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0