Gästblogg av A-C Bengtsson

I förra veckan hölls ett möte för projektledare för HUS-projekt där man pratade framtid, utveckling och tänkte ungt.
Kanske är det någon nu som tänker "Spännande! Jag vill veta mer!". Härligt, och vad passar då bättre än att bästa A-C som arbetar på kansliet med bl.a. dessa frågor gästbloggar här hos oss? Här kommer hennes inlägg:

"Hej – vet du vad HUS är?
HUS – står för Hästnäringens Ungdomssatsning – och är en gemensam organisation för flera förbund inom hästsektorn. Här är vi i ridsporten med, men också trav, galopp, Island, avelsorganisationerna och Brunte. Inom HUS har vi möjligheter att göra särskilda satsningar/projekt för aktiva ungdomar inom förbunden.
Jag, Ann-Catrine (AC), är inom vårt förbund, Svenska Ridsportförbundet, ansvarig för bland annat ungdomsverksamhet. I veckan som gick samlades vi på ”mytomspunna” Grand Hotell i Saltsjöbaden – och nej, jag såg ingen från Solsidan…
I ett dygn diskuterade vi vilka satsningar vi vill göra 2013 för unga. I ridsporten har vi i år tre olika satsningar. Det största är ett projekt vi kallar Framtidsspaning 2.1 där vi försöker hitta svaret på hur vi kan hitta bra kontaktvägar med unga tävlingsryttare. Det andra är en satsning där det handlar om hur vi kan kommunicera ut hur bra ridsporten är till kommunala beslutsfattare. Det tredje är ett arbete för utveckling av ryttarmärken och utbildningsplaner för alla ryttare.
I en gemensam satsning har vi också haft möjlighet att delta i projektet Framtidsspanarna. Det är ett projekt som kan liknas vid ett ledarutbildningsprogram för unga. Våra spanare är Oscar Eriksson och Malin Gustafsson som Du säkert uppmärksammat tidigare.
Nu i dagarna kommer beslut också om hur och vilka möjligheter vi kommer att ha för satsningar 2013, så när vi får besluten kommer jag naturligtvis att ge er alla mer information om vad som kommer att hända. Och – har du funderingar så hör gärna av dig! Hälsar AC
Ac.bengtsson@ridsport.se ".


Tack A-C för inlägget!

Malin Gustafsson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0