Tävlingskonferens - du är med!

Nu i helgen är det dags för Tävlingskonferens. Du har möjlighet att vara med och diskutera! Det tack vare bloggen: http://tavlingskonferens2013.wordpress.com

Temat för helgens konferens är barn-och ungdomstävlande!
Under lördagen kommer b.la följande frågeställningar att diskuteras:
 

  • Allsvenskan - lagtävlan. Det finns olikheter inom distrikten idag. Finns det fördelar att ha det centralt styrt - lika över hela landet?
  • Ponnyåldern: sänkning utav åldern? Vilka blir konsekvenserna för ponnyaveln/uppfödarna, ryttarna, utbildning utav ponnyer, internationella framgångar etc om ponnyålderns sänks? 
  • Kostnader för tävling - kopplat till tävlingsterminen. Är det för dyrt att börja tävla idag? Hur påverkas kostnaderna av en styrd tävlingstermin?
  • Tävlingssystemet - barnrättsperspektivet. Inom RF är man barn upp till att man är 12 år. I Idrotten Vill finns flera riktlinjer, bla att tävlandet huvudsakligen skall ske i närområdet-lokalt och att resultaten skall få liten uppmärksamhet. Hur står ridsporten till det idag?
  • Förenkling utav tävlandet - är det för svårt att börja tävla idag? Hur kan det i så fall bli enklare? Hur får vi fler starter? 
  • Föreningarnas ansvar - kopplat till tränarna. Flera unga ryttare nämner inte föreningen som en del av sitt team – hur skapar vi tydligare kontakt och ”vi-känsla”? Finns det ett behov av att knyta tränare till föreningarna? Skapar det trygghet för tränare och förening? Tar det bort föräldrarnas ansvar i vissa frågor? 
 
På plats under helgen ifrån CUS är: Malin Björklund, Madeleine Almqvist, Helena Carlsson, Elin Gunnarsson, och jag - Malin Gustafsson. Fanny Gustaver, projektledare, kommer också vara på plats. Vi håller er uppdaterade! 
 
Kram Malin G

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0