Inte bara Ridsport

Hej igen!

För en tid sedan var jag iväg på ytterligare en möteshelg men den här gången var det inte med ridsporten.Genom mitt engagemang inom ridsporten har jag fått förmånen att sedan ett år tillbaka vara ridportens representant i Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarnas Ungdomsråd. Rådets syfte är bland annat att vara rådfrågande gällande olika frågor till Riksidrottsstyrelsen och SISU:S förbundsstyrelse.


Möteshelgen ägde rum på Bosön Idrottsfolkhögskola. Skolan ligger på Lidingö i Stockholm och erbjuder olika utbildningar och kurser inom idrottsvetenskap och hälsa. (Läs mer på http://iof4.idrottonline.se/templates/Workroom.aspx?id=16007)  

Eftersom anläggningen ger bra träningsmöjligheter för många olika idrotter brukar det ibland kunna dyka upp en hel del idrottskändisar, som tillexempel ögongodis i form av Svenska Ishockeylandslaget. Tyvärr hade vi inte sådan tur denna gång utan fick nöja oss med att dela konferensen med Skogsmulle international.


Under helgen planerades bland annat innehållet i en träff för engagerade unga inom idrotten som kommer att anordnas helgen 19-20 november. (läs mer på http://www.rf.se/Arbetsrum/Ungdomsradet/ ) Vi hann även med ett processarbete kring vilka framtida mål som Ungdomsrådet ska uppnå.


Hela gänget!
Från vänster: Anton fr badminton, Jennifer fr skolidrott, Sara (sittande) fr Varpa, Malin fr Bordtennis och längst till höger har vi Anna, vår kansliresurs, det vill säga Ungdomsrådets Eva.

Anna håller upp arbetsmaterialet till ”Engagerad 2.0” som riktar sig till dig som är engagerad inom en förening. Engagerad 2.0 är skrivet av CUS ordförande Helena Carlsson.

Philip, från fotbollen, kunde tyvärr inte komma på mötet utan var med via Skype. Ett bra exempel på hur man kan lösa möten trots stora avstånd och långa resvägar.  

/ Klara


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0