Strömsholmstävlingarna

En av våra riksanläggningar bjuder på tävlingar den kommande långhelgen. Det bjuds på dressyr, fälttävlan och hoppning i fyra dagar. CUS har inget uppdrag under helgen men jag hade tänk att åka dit och bara njuta. Se på fina hästar, träffa trevliga människor och förhoppningsvis också få lite sol på mig!

Ses vi där?

/Jennie

Läs mer om Strömsholmstävlingarna

TUSS på TV!

Här kan ni se TUSS prata om hur det kommer sig att de har Sveriges bästa stödjande miljö för unga!

TUSS på TVplay

/Jennie

Hemma

Nu är RIM avslutat och jag är hemma igen efter att ha lämnat av Helena hemma hos henne. En summering av helgen kommer!

/Jennie

Söndagsstämma

Vi har hunnit med mycket idag, 15 motioner och val till diverse organ inom RF. Karin fick förnyat förtroende och vi är såklart både glada och stolta, valberedningens förslag gick i helhet igenom och 51 procentsregeln blir kvar även om frågan ska fortsätta att utredas. Vi har redan dragit över tiden och stämmoordförande Eva har hotat med att vi inte får lunch förrän stämman kan avslutas och är klar. /Helena och Jennie

SF-stödet

Följande har hänt den senaste halvtimmen: - Eva Johansson, ordförande på stämman, läxade precis upp ombuden för att inte vara vakna och respektera klubbans slag. Christer Pallin, RF:s chefsjurist, föreslog snabbt en "Idrottens föreningslära-utbildning". - Nu räcker det med 25 föreningar och 1 500 medlemmar för att ett förbund ska kunna bli medlem i RF. - Den fråga som kanske kommer att debatteras mest är nu uppe. Givetvis pratar jag om SF-stödet. Det är nu det politiska spelet och maktkamperna kommer att visa sig. /Helena

SM i SM

På Riksidrottsforum hösten 2010 drog RF och SISU idrottsutbildarnas Ungdomsråd igång SM i SM. Den tävling som gick ut på att kröna Sveriges bästa Stöjdande Miljö!

Vi är stolta över att här på bloggen presenterade den vinnande föreningen som offentliggjordes under luchen idag på RIM. Vi utsåg dem till Årets Ungdomssektion i SvRF 2010, nu har de åter igen visat oss att vi valde rätt. Vann gjorde nämligen TUSS - Theleborgs Ryttarsällskaps Ungdommsektion!

STORT GRATTIS!

Mer om SMiSM: http://www.rf.se/Arbetsrum/Ungdomsradet/SMiSM1/

Mer om TUSS: http://www7.idrottonline.se/TheleborgsRS-Ridsport/TUSS/TUSS styrelse

SISU stämman avslutad

Nu är SISU stämman avslutad. För ridsportens del innebär det att vi har Sandra Muszynski kvar i förbundsstyrelsen, Sandra är gammal CUS:are! Helena Carlsson valdes om som ledamot i valberedningen och Kicki Ronneberg-Bäckman (SvRF's kansli) valdes in i valnämnden.

/Jennie

Likabehandlingsplan?

SISU stämman 2009 beslutade att det skulle upprättas en likabehandlingsplan för hela SISUs verksamhet. Detta har inte gjorts och SISUs förbundsstyrelse fick en bakläxa av stämman som nu gav samma uppdrag igen. Har din förening en likabehandlingsplan?

/Jennie

SISU stämman

Nu är SISU stämman i full gång. Vi har fått höra om resultatet av en önskan från den förra stämman. Önskan var att SISU skulle "knacka dörr" för att på så sätt nå fler. Satsningen kallar de "Ett offensivare SISU". Vi kan konstatera att det verkar ha gett resultat och att de har höga målsättningar för framtiden! Ridsporten nämndes också som ett av fem förbund som använder SISU mest!

/Jennie

Acklamation

Här samlas idrottens centrala organisationsledare. Jag tänker att de borde vara proffs på att gå på stämmor! Men jag kan, med blandade känslor, meddela att de har sämre koll på det än vad ungdomarna på Stockholms DUS årsmöte hade. Här behövs en lektion i acklamation! Flera ombud skriker "- NEJ". Skärpning!

Praktiskt om acklamation: Acklamation innebär att ordförande ställer en fråga, tex "Bifalles Riksidrottsstyrelsens förslag?". Om man som ombud håller med så säger man "Ja", annars är man tyst och säger sedan "Ja" till det yrkande man ställer sig bakom. Ordförande säger då "Jag finner att Riksidrottsstyrelsens förslag bifalles" (om det var förslaget som fick flest "Ja") och om man då vill ha en omröstning med röstkorten så säger man "votering".

/Jennie

13.2 RS förslag: Lokal och regional organisation

Just nu diskuteras den lokala och regionala organisationen i RF distrikten. Det handlar om distriktens basutbud, deras motions- och yttranderätt på RIM, resursfördelning och centralt anställda chefer. På Ridsportens stämma har distrikten stort inflytande. Här menar man att man i RF organisationen ska ha klarat av den dialogen i "serviceorganisationen" innan stämman och låta medlemmarna (specialförbunden) motionera och tycka till på stämman (beslutet påverkar inte SvRF's organisation).

Vad tycker ni om det?

/Jennie

Tid i talarstolen...

Stefan Stenudd, Budo- & kampsportförbundet leder just nu tävlingen "Vem står längst tid i talarstolen?"! Reglerna är enkla. 5 minuter för ett inlägg och 2 minuter för replik. Man har två dagar på sig.

Skämt å sido, men han har i alla fall ett stort engagemang och verkar ha läst de 2,2 kg handlingar flera gånger!

/Jennie

Mötet är öppnat

RF stämman är nu öppnad! Just nu pågår fastställande av röstlängden. Lite förvirrande innan alla har förstått tekniken, men ack så viktigt för att alla beslut ska kunna fattas i helgen! /Jennie

Riksidrottsmötet 2011

För mig började det den 23 mars på Djursholms Ridklubb med Stockholms läns Ridsportförbunds Ungdomssektions årsmöte. Jag var där för det ärofyllda uppdraget att leda mötet, men också för att representera CUS och prata om vår verksamhet. Det är alltid kul att träffa engagerade ungdomar och om någon trodde något annat så är ridsportens framtid säkrad, det finns ett enormt engagemang bland unga (och gamla)!

Det fortsatte den 20 mars i en konferenslokal i Solna. Sockholma läns Ridsportförbund hade årsmöte. Jag var där som valberedning - ett viktigt och spännande uppdrag! Den stora diskusionen där rörde landstingsstödet och medlemsavgifterna. Vårt förlag från valberedningen på personval  togs emot bra och alla val gjordes enligt våra förslag.

Sen har det rullat på här i maj, först Riksungdomsmötet 7-8 maj och sen Ridsportförbundets stämma 15 maj.

Nu börjar det närma sig slutet. Snart ska alla val vara gjorda och idrotten kan med nya krafter börja jobba för "Svensk idott - världens bästa". Nu i helgen är det nämligen Riksidrottsmötet (RIM). Det är Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarnas stämmor. Det är flera CUS:are på plats. Jag, Helena, Klara och Elin. Dessutom tror jag att Jenny, som avgick på RIXU, kommer att vara där. Vi kommer att vara där för att påverka och nätverka! Om du inte själv är där så kommer vi såklart låta dig ta del av vad som händer på plats, här på bloggen!

Här kan du läsa mer om RIM:
http://www.rf.se/Idrottens-organisation/RF-stamman/riksidrottsmotet/


/Jennie


På tåget hem...

Stämman är nu över och jag sitter på tåget från Göteborg på väg hem till Stockholm. Känslan är bra! För CUS del har det verkligen gått strålande. Stämman beslutade om att ge oss den plats i den fortsatta organisationsutredningens styrgrupp, som vi ville ha. Helena blev invald som ordinarie ledamot i Förbundsstyrelsen och Linnéa (som avgick på RIXU) valdes in i Ridskole- och Utbildningssektionen (RUS), där hon suttit som CUS-representant under sin tid i CUS. Full pott med andra ord!

Jag hade äran att få plädera för Helena i personvalet för förbundsstyrelsen. Det var med otrolig stolthet och glädje jag gjorde det för en fantastisk CUS ordförande och en underbar vän. Helena var verkligen värd alla röster hon fick och hon fick faktiskt flest röster av alla! Ytterligare ett bevis på att ridsporten är en otrolig plantskola för unga ledare och jag är glad för att vi inte bara är bra på att rekrytera utan också ser värdet av att behålla unga kompetenta ledare i organisationen!

Anders Mellberg valdes som ny ordförande i Svenska Ridsportförbundet. Jag har känt Anders i ca 10 år och min känsla är att det här kommer bli riktigt bra! Han har lovat att gästblogga här inom de närmaste dagarna.
 

Här kommer lite bilder från helgen!

/Jennie


På lördagskvällen hade värddistriktet (Göteborg/Bohuslän) ordnat båttur med middag. Här skrapas det lotter för fullt!Emmelie (kansliet), Helena och Linnéa


Klara (CUS) och Katarina (Valberedningen)


Charlotta och undertecknad


Stämmodeltagare


Avgående ordförande Bo Helander.


Ylva Lowén Swärd avgick från RUS och tilldelades SvRF's förtjänsttecken i guld efter många år i trogen tjänst. Ylva pratade varmt om ungdomars delaktighet i organisationen och bjöd också på en hel del skratt. :)


Sandra Ruuda lämnade sitt uppdrag i förbundsstyrelsen och fick SvRF's förtjänsttecken i guld. Antagligen är hon den yngsta som fått det. Visste du förresten att Sandra är gammal CUS:are?


När CUS inte fanns på förslag till en plats i organisationsutredningens styrgrupp så fick jag lov att påminna stämman av vikten av ungdomsinflytande i detta. Efter min plädering kände jag stor tacksamhet över att ungdomsinflytandet sitter i väggarna i ridsporten. Förslaget mottogs med varma applåder och sedan gick Stockholms ordförande, Jörgen Jarleman, upp och bad om ursäkt för att de missat oss i förslaget. Nu har vi alltså en plats där vilket känns jättebra. Vi vill ju vara med och forma Svensk Ridsports framtid!


Nu är vi igång!

Nu är stämman igång! Nina Anayai har hälsat oss välkomna, medaljörerna har hyllats (det var bland annat en rörd och överraskad Sandra Ruuda som tog emot guld)och nu så håller Bo Helander sitt öppningsanförande. Jag är såklart partisk men hade hoppats på ett större fokus på ungdomsfrågorna i Bos tal. /Helena

Nu: båttur!

Efter eftermiddagens förbundsstyrelsemöte och Göteborgs-distriktets för-dag (med bland annat en föreläsning om medlemskap av forskaren Johan Hvenmark och en presentation av VM 2018) så gör vi oss redo för en båttur med middag i Göteborgs skärgård. Regnet öser ner och jag önskar att jag istället för pumpsen hade packat ner ett par gummistövlar...

Nu måste jag skynda mig ner i lobbyn, jag lovar att vi rapporterar om vad som händer och sägs ikväll.
/Helena

På plats i Göteborg

Just nu avlöser stämmorna varandra. Förra helgen var det Riksungdomsmöte, denna är det Ridsportförbundets stämma och om två veckor är det dags för medlemmarna i Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna att diskutera verksamhetsinriktning och personval i dagarna tre.

För ungefär två veckor sedan damp det ner ett brev från posten att jag hade ett paket att hämta ut. Glad och lite överraskad gick jag till ICA och fantiserade om vad som fanns i paketet som någon anonym avsändare hade skickat till mig. Kunde det vara ett par nya skor? Eller biljetter till två veckor på Bali? Väl framme på ICA slet jag upp paketet och hittade 2,2 kilo stämmohandlingar. Sedärja. Mina rumskompisar i Stockholm skakade på huvudena när jag kom hem och undrade vad det var för fel på mig när jag satt och läste igenom handlingarna och gjorde noteringar i marginalen.

Nu är jag i alla fall på plats i Göteborg efter att igår ha flugit från Bryssel och stannat en natt hos mina föräldrar i Hässlan där jag laddade upp med att rida min fina häst. Alla papper ligger i väskan och jag är laddad till tusen. Ni som är på plats i Göteborg kommer att se oss i CUS i talarstolen. Vi kommer att prata för unga och ungas röster i förbundet och vi kommer att ge ett ungdomsperspektiv på saker och ting. Och för er som inte är på plats, följ oss gärna här på bloggen, vi kommer att rapportera.
/Helena


Tack!

Riksungdomsmötet förra helgen var fantastiskt. Jag tror att det var det bästa Riksungdomsmötet jag har varit på även om Göteborg 2003 var svårslaget. Fast det berodde mest på att hela svenska fotbollslaget (ja, med Zlatan, Henke och Ljungberg) bodde på samma hotell under hela helgen=) Jag vill passa på att tacka alla som var på plats i Sandviken, vilket engagemang! Det finns så många urduktiga ungdomsledare i distrikten och till er vill jag säga: keep up the good work, ni inspirerar mig. Givetvis vill jag också tacka för förtroendet ni gav mig, att leda CUS de kommande två åren.

Det var förstås sorgligt att tacka av Linnea, Charlotta och Jenny, även om jag vet att de kommer att göra ett lika bra jobb i andra delar av ridsporten och att jag kommer att träffa dem ofta. Och jag vet också att jag har fått en mycket bra styrelse att arbeta vidare med. Ett stort välkomnande till Malin, Pernilla, Martina, Madde och Frida! Jag ser fram emot att jobba med er. Och även om jag är otroligt stolt över det vi har åstadkommit de senaste åren finns det mycket kvar att göra och mycket att förbättra. Vi i CUS måste bli bättre på tävlingsområdet, vi måste jobba ännu mer på att uppvärdera det ideella ledarskapet och vi ska intensifiera det arbetet vi göra med att skapa trygga miljöer för barn och unga i stallet. (Inte minst med tanke på de aktuella händelser i idrotts- och ridsportSverige).

Så, räkna med att ni kommer att se mycket av CUS de närmaste åren. Vi ska tillsammans med övriga delar av ridsporten göra svensk ridsport till världens bästa!
/Helena


Fyra fantastiska år är över

Jag säger som Linnéa sagt tidigare "En gång CUS:are, alltid CUS:are".

Nu har det snart gått en vecka sedan Riksungdomsmötet då jag avgick från CUS och jag tror ändå inte att jag riktigt har hunnit smälta att jag inte är med längre.

Det har verkligen varit fyra fantastiska år. Jag har både utvecklats själv och fått arbeta tillsammans med andra så otroligt duktiga, kompetenta och underbara människor. Jag är tveksam till om jag någonsin kommer få möjligheten att jobba i en så bra grupp igen.
Under de här åren har vi hunnit göra en hel del för ungdomarna i svensk ridsport och jag är otroligt stolt över att ha fått vara en del av detta.

Det var inte ett lätt beslut att fatta när jag bestämde mig för att inte fortsätta men det kändes dags att lämna över till någon annan med ny energi, och efter helgen känner jag mig ännu mer övertygad om att den nya styrelsen kommer att bli ett helt fantastiskt gäng!

Trots att jag inte kommer att vara med i CUS längre lämnar jag inte ridsporten helt. Jag har blivit vald till sammankallande för CUS valberedning (så nästa RixU ses vi igen om inte tidigare!) och kommer kanske hänga kvar på ett litet hörn på vissa av CUS arbetsområden.

När man gjort en sån resa som vi i CUS har gjort tillsammans (både personligt och på otaliga SJ-tåg) blir man ett väldigt sammansvetsat gäng och jag kommer sakna er alla!
(Även om vi ses nästa gång redan imorgon...)

Nu laddar jag inför SvRF:s stämma i helgen där jag kommer att hålla tummarna för både Linnéa och Helena som kandiderar till RUS respektive förbundsstyrelsen.

/Charlotta Thunander (inte längre CUS:are på pappret men fortfarande i hjärtat!)

Dan före dan före stämmodan!

På söndag har Svenska Ridsportförbundet stämma.
CUS är såklart på plats!

Läs mer här:
http://www3.ridsport.se/Svensk-Ridsport/Forbundsstamman2011/


/Jennie

Tårar av glädje, tårar av sorg!

Rixungdomsmötet är över för denna gång
Eftersom att jag hade äran att få vara med att planera helgen så passade jag på att förlägga mötet i Sandviken. Sandviken ligger bara 3 mil från Gävle där jag bor så med andra ord är jag redan hemma och sitter på min altan i solen och reflekterar över det som varit..

Jag tänker på helgen men jag tänker främst på min tid i CUS
Jag tog beslutet inför detta riksungdomsmöte att jag skulle lämna över min plats till någon ny ung aktiv som ska få samma chans som mig. Ett beslut som jag är glad över men som samtidigt ger mig en stor tomhet. Vid avtackningen i dag så rann tårarna ned för mina kinder. Det var tårar av glädje och tårar av sorg.

När jag tänker tillbaka på min tid i CUS så har jag lärt mig så oerhört mycket och utvecklats så fantastiskt som människa. Det är en resa som jag kommer plocka med mig resten av livet och jag gråter av glädje för att jag fått uppleva det.  
Jag har fått äran att jobba med ett helt fantastiskt gäng och träffat så oerhört kompetenta och duktiga personer. Samtidigt så gråter jag av sorg för att jag tror aldrig att jag kommer få chansen att arbeta i en sådan här grupp igen.

Jag har inte bara utvecklats som människa under dessa år. Jag fått vara med i arbetet för att förbättra ridsporten för alla. Jag har fått vara med i heta debatter, jag har blivit lyssnad på och jag har framförallt insett att alla kan påverka Svensk ridsport. Den chansen ska alla ta! Under mina fyra år i CUS har vi gjort massor och det är jag enormt stolt över!

Svensk ridsport är fantastisk
Även om beslut är tuffa i bland så måste de tas. Ridsporten fullkomligt blomstrar av duktiga ledare, det har inte minst denna helg visat. Jag lämnar med varm hand över stafettpinnen till nästa gäng och sträcker på ryggen för att jag är en del av Svensk ridsport, en sport som lyckas så bra med sin ledarrekrytering.  

Nu ser jag fram emot nästa helg och stämman i Göteborg där jag förhoppningsvis blir invald i Ridskole- och utbildningssektionen. Jag ser fram emot att få fortsätta mitt engagemang i ridsporten och tar med mig orden från helgen..

"En gång CUS:are, alltid CUS:are!!"/Linnéa Hedberg


Tack!

Ett Riksungdomsmöte är starten på något nytt. Nya krafter väljs in för att hjälpa ridsporten in i framtiden.
Men ett Riksungdomsmöte innebär också avslut, avslut på något som i detta fall varit fantastiskt!

Alla ni som jobbat i en grupp som ni liksom bara längtar efter att få träffa, där det är högt till tak, kreativiteten flödar och man har kul tillsammans, ni vet kanske också hur det känns när det är några som lämnar gruppen.

I år lämnar Jenny Hallqvist, Linnéa Hedberg och Charlotta Thunander oss för andra uppdrag och nya utmaningar. Jenny ser utmaningarna på tävlingsbanan, Charlotta tog över ordförandeklubban i CUS valberedning och Linnéa står på förslag som ledamot i Ridskole- och Utbildningssektionen (RUS).

Vi får en uppdatering från dem här på bloggen snart!Linnéa, Jenny och Charlotta
Nya CUS!

Agnes Björn, sammankallande i valberedningen, presenterade valberedningens förslag.Antalet styrelseledamöter fastställdes till 10, vilket betyder att vi utökar gruppen med en person.

Helena Carlsson fick nytt förtroende att som ordförande leda sektionen.

Malin Björklund och Elin Gunnarsson är valda till 2013 och kvarstår i sektionen.

"Gamla" CUS:are som valdes om: Klara Gunnarsson, Johanna Nilsson och Jennie Hagelin.

Vi välkomnar också fem nya CUS:are: Madeleine Almqvist, Pernilla Björklund, Frida Linell, Martina Eriksson och Malin Gustavsson.

Malin Björklund, Klara Gunnarsson och Madeleine Almqvist kommer att föra CUS talan i Förbundsstyrelsen.


Nya CUS

Ordförande
Helena Carlsson

Ledamöter
Elin Gunnarsson
Frida Linell
Jennie Hagelin
Johanna Nilsson
Klara Gunnarsson
Malin Björklund
Malin Gustavsson
Martina Eriksson
Pernilla BjörklundMötet är igång!

CUS ordförande Helena har öppnat mötet och vi är mitt uppe i punkt 8, Ungdomsverksamheten 2009 och 2010.

Som ordförande för mötet valdes Gunnar Lindbom som är ordförande i Gästriklands Idrottsförbund.


Så tycker deltagarna om helgen...


Josefine och Madeleine från Småland

Josefine Ahlgren, Småland
- Det har varit en inspirerande, lärorik och väldigt trevlig helg. Jag har träffat många människor från hela landet att utbyta erfarenheter med.

Madeleine Almqvist, Småland (på valberedningens förslag till CUS)
- Det har varit väldigt roligt och också bra att jag och Josefine har kunnat filma lite klipp till vår film som vi tror kommer bli jättebra.Emmeli och Johanna från Västerbotten

Emmeli Zerrander, Västerbotten
- Inspirerande! Jag tar med mig många nya erfarenheter och tankegångar hem.

Johanna Hallberg, Västerbotten
- Det har varit jätteroligt och inspirerande, nu gäller det bara att ta med sig detta hem och inspirera andra.Linn och Sofie från Värmland

Linn Boberg, Värmland
- Jag har tyckt att helgen varit väldigt rolig och inspirationsgivande. Arbetspasset kring ledstjärnorna tyckte jag var särskilt intressant.

Sofie Petersson, Värmland
- Jag har tyckt att helgen har varit otroligt givande och det är kul att se så många nya ansikten. Framförallt värdesätter jag utbytet man får av varandra.


Stämma och framtiden

Idag har vi pratat viktiga saker! Nästa helg är det stämma och vad skulle kunna vara bättre än att be det här engagerade gänget om åsikter? De fick veta mer om hur en stämma i Ridsportförbundet går till och vi fick viktig input från dem.

Sen var det dags att blicka in i framtiden. Vad är på gång i CUS, vad tycker DUS:arna om våra idéer och hur kan de hjälpa oss? Det var frågeställningarna. Kommunikation och Ungdomsforumet var de två viktigaste frågorna som vi lyfte. Det känns alltid bra att kolla av med andra i organisationen att vi är på rätt väg och dessutom har vi fått många bra idéer att arbeta vidare med.

Just nu är Johanna och Charlotta ute och intervjuar deltagare för nästa blogginlägg och om 10 minuter börjar själva Riksungdomsmötet - spännande!

/Jennie

Fångarna på Högbo bruk

Lördagen bjöd på många spännande diskussioner och en hel del nya spännande idéer! Men vad vore ett Riksungdomsmöte utan någon tävling? Fångarna på Högbo bruk visade sig vara anledningen till gruppindelningen på deltagarkorten.

Vi fick cykla hoppcykel, gå på skidor tillsammans, lösa kluringar, gå i en kolsvart labyrint, klättra på vägg, stapla läskbackar, skjuta pilbåge och mycket annat spännande. Här kommer lite smakprov.
 
Hoppcykel var inte helt lätt, ledarna tyckte att vi ryttare borde ha en bättre taktkänsla än vad vi visade upp här...


Flytta tornet från en pinne till en annan, bara en bit i luften åt gången och bara mindre bitar på större.


Inget för en höjdrädd.


Undra om någon klarade detta?


Sista avgörande grenen som gick ut på att skicka klossar uppför en såphal vägg. Mycket jämnt resultat! Vinnande laget blev tillslut lag 3 (närmast kameran på bilden).


Ridsportens ledstjärnor

Efter fikat var det dags att diskutera ridsportens ledstjärnor med tema etik och moral. Ledstjärnorna arbetades fram under Ridsportforum 2010 och och nu var det DUS:arnas tur att få diskutera dem. Så, vad händer egentligen när man startar en diskusion om ledstjärnor med 40 ridsportungdomar? Jo, de vill aldrig sluta prata! Tillslut fick AC ta ton för att hjälpa Charlotta och Linnéa att få alla tysta. Jag kan bara hålla med Helena - vilket fantastiskt engagemang!

/Jennie


Charlotta och Linnéa håller i trådarna!

Stipendium 2010

Theleborgs Ryttarsällskaps Ungdomssektion vann pris som "Årets Ungdomssektion" 2010. Madeleine Almqvist och Josefine Ahlgren från TUSS är på plats här i helgen och de berättade precis att de tänker göra en film om arbetet i en ungdomssektion för pengarna. Meningen är att locka fler unga att engagera sig. Bra initiativ! Givetvis ställde jag upp på en intervju om mitt engagemang till produktionen. Vi i CUS väntar alla spänt på resultatet och ser fram emot en filmpremiär på röda mattan=)

/Helena


Vilket engagemang!

Är det konstigt att man blir tårögd eller att håret reser sig på armarna när man ser att CUS:arna leder konferensen på ett utmärkt sätt eller att DUS:arnas engagemang är så påtagligt att stämningen slår emot en när man kommer in i rummet?!? Förmodligen inte. Vi har världens bästa ridsportungdomar på plats på Högbo idag och jag blir stolt över att få vara en del av detta!

/Helena

Första arbetspasset

Med så många unga, engagerade organisationsledare på ett och samma ställe så vore det dumt att inte passa på att använda denna kompetsens i CUS arbete. Under helgen kommer vi att be om input i olika frågor. Första arbetspaset handlade om DUS och deras framtida uppgift i organisationen.

Lite bilder... ;)


Vad ska egentligen finnas mellan US och CUS i framtiden?


Vad skulle basutbudet kunna bestå av och hur prioriterar vi?


Det är häftigt med allt engagemang i rummet


Nu är vi igång!

Nu har alla DUS:are anlänt till Högbo Bruk!


CUS Ordförande Helena Carlsson hälsar alla välkomna!


Deltagarna


Klara inspekterar bloggen!


Vi började med att försöka reda ut var all bor!
Inte helt lätt visade det sig...

 

 


Sista kvällen med gänget


Elin, Klara, Charlotta och Linnéa tittar på hoppning på Högbo Ridklubb


Elin och AC vid middagen


En bit av den fantastiska efterrättsbuffén


Skogsprommenad på väg till badtunnan


Bad i 8-gradigt vatten


Badtunnan
Mot Högbo bruk!

Imorgon kommer representanterna från Distriktens Ungdomssektioner för att delta på Riksundomsmötet. Riksungdomsmötet är Centrala Ungdomssektionens (CUS) egen stämma där CUS styrelse och valberedning väljs.

Vi CUS:are tjuvstartar redan ikväll för en "sista kvällen med gänget". Helena är i Milano på konferens om föreningsmomsen, Jenny & Johanna är också ute på andra uppdrag, men alla kommer imorgon. Det ska bli jättekul att träffa alla andra ikväll och bara få umgås!

Uppdatering om kvällen kommer såklart! Håll ut! :)

/Jennie


CUS bloggar

Välkommen till CUS:s nya blogg! Vi kommer att blogga under Riksungdomsmötet i Sandviken nu till helgen och därefter på Ridsportförbundets stämma i Göteborg helgen därefter.
Häng med!
/Helena och Jennie

ps. Har ni någon fråga om oss eller kring vad som händer i både Sandviken och Göteborg, let us know, vi svarar på allt=)


RSS 2.0