Just kids?

Ridsporten har en lång och stark tradition av ungdomsledare som jobbar konsekvent och målmedvetet med att driva de frågor som de brinner för.

Vi märker ut oss inom idrottsrörelsen genom att bereda plats för ungdomar i föreningarnas, distriktens och den centrala organisationens styrelser. Jag tänker att vi på så vis har försäkrat oss om en ljus framtid. Unga människor ger sitt perspektiv på tillvaron och lär sig samtidigt hur det går till i styrelserummet, de skaffar sig erfarenheter som på lång sikt gagnar ridsporten.

Tyvärr har jag tvingats inse att alla vuxna inte tycker som jag.

Det finns föreningar där ungdomarna inte släpps in i styrelserummet. Det finns föreningar där ungdomarna bara får närvara på ungdomssektionens punkt. Ungdomarna får höra att deras åsikter inte är lika mycket värda. Det finns vuxna människor i vår organisation som aktivt motarbetar det ungdomsinflytande som ridsporten får så mycket beröm för.

Det gör mig förbannad. Förbannnad och konfunderad, för jag förstår inte hur ni tänker?

Vem tror ni att ni gynnar när ni utmanövrerar de som är experter på att vara unga idag? Att vara ung kan betyda att man inte har lika mycket erfarenhet som den som är äldre. Det behöver inte betyda att man saknar kompetens. Ridsporten är en organisation med till största delen unga medlemmar. Vi är inte vilka ungar som helst, vi är de som ska se till att ridsporten finns kvar även i framtiden. För det vill ni väl?

/Elin

PS. Behöver du hjälp med att få de vuxna i din förening att följa stadgarna gällande ungdomssektionens delaktighet? Här hittar du kontaktuppgifterna till oss i CUS:
http://www3.ridsport.se/Svensk-Ridsport/Organisation/Sektioner/Centrala-Ungdomssektionen/

Kommentarer
Postat av: Marie Hallander Larsson

Så bra Elin! Det är inte ok! Hur ska ungdomar kunna få erfarenhet om de inte får vara med? Och vad säger att de inte redan har erfarenhet - sin alldeles egen erfarenhet, sina perspektiv och t o m annan kunskap?!! Så ta för er - ni behövs alla engagerade ridsportungdomar! Låt oss fortsätta vara en förebild för många andra sporter.

Marie

2012-05-08 @ 22:41:03
Postat av: Nina

Så otroligt sant! Det är oerhört frustrerande och man känner sig uppgiven när många vuxna, tyvärr, behandlar oss ungdomar som att vi inte vet någonting i frågar där vi förmodligen har bättre koll i många lägen. Du skriver superbra inlägg!

2012-05-12 @ 22:38:20
URL: http://ninafyrman.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0