FS-möte



Idag har vi möte med Förbundsstyrelsen. På bilden ser ni till vänster Gunilla Wikman
(Vice Ordförande i SvRF)och till höger Kicki Ronneberg Bäckman
(jobbar på avdelningen förbund & samhälle på SvRF:s kansli). 

Ikväll ska jag försöka ta mig iväg till Globen för att se kvällsföreställningen. 
Hur ser eran Globen-helg ut? Skicka gärna bilder m.m om ni vill dela med er här på bloggen?
(Mejla [email protected]). 

//Madde 



100-årsgala i Stadshuset

Förhoppningsvis har det inte undgått någon att Svenska Ridsportförbundet
firar 100-årsjubileum i år. Detta har såklart firats på olika sätt under året
och igår var det det dags för fest i självaste Stadshuset. 

Det hela firades med pompa och ståt, kvällen var fantastisk!



Blå hallen



Gyllenesalen (spana in väggarna!)




Blå hallen nerifrån





Silver-Sara får stående ovationer när hon tar emot priset Årets Bragd!




Fina CUS-tjejer på dansgolvet,
Elin, Klara & Martina!

Här finns mingelbilder från röda mattan:
http://www3.ridsport.se/Jubileumsgala/Nyheter/BildspelRodamattan/ 

Här kan du läsa mer om galan och alla pristagare:
http://www3.ridsport.se/Jubileumsgala/Nyheter/SvenskaRidsportforbundetfirade100ar/ 

Hippson följer hela Stockholm Horseshow 2012 på sin blogg, här finns också bilder från galan:
 http://www.hippson.se/blogs/SHS-2012/index.htm 

// Madde 





Torsdag - CUS-möte och fullt ös!



Vilken intensiv dag, fullt ös från morgon till kväll!
Vi inledde med CUS-möte och har hunnit diskutera en massa saker, 
vilket har varit både intensivt, spännande och kul!






Dagen avslutades i Globen för att se semifinalen i Agria Allsvenskan,
grattis Flyinge Hästsportklubb som tog hem segern!

Håll utkik på bloggen för snarrt kommer rapport från gårdagens 100-årsgala i Stadshuset. 

// Madde 
 

Mot Stockholm...

Nu sitter jag på tåget mot Stokholm och i Mjölby bjuds det till och med på snö!
Mys tycker jag och hoppas på att SJ kan hantera det vita fluffet :)

 
 



Den här gången blir det en riktig långweekend i huvudstaden.
Så här kommer min vecka se ut:
 
Onsdag: 100-års jubileumsgala i Stadhuset
Torsdag: CUS-möte
Fredag: Möte med Förbundsstyrelsen (FS-möte)
Lördag: Stipendieutdelning till Årets Ungdomssektion & Ungdomsledare under kvällsföreställningen i Globen. 
Söndag: Inga ideella uppdrag. Troligtvis blir det shopping och ev. besök på Hovstallets Julmarknad. 


Jag ser verkligen fram emot allt, ska bli så himla kul!
Håll koll på bloggen så ska jag försöka dela med mig av allt som händer. 

Vi hörs!
Kram // Madde 

Tar stafettpinnen ifrån Klara och...

 
 
rapporterar om förträffen för ungdomar till Riksidrottsforum.

För första gången har jag i helgen, varit på Riksidrottsforum. Under fredagen höll RF och SISUs Ungdomsråd en förträff för ungdomar representerade ifrån de olika förbunden som faller under Riksidrottsförbundet. Svenska Ridsportföbundet är ett utav de 69st förbunden och jag hade äran att få vara med och representera SvRF under helgen.

I fredags rullade tåget 06:27 ifrån Centralstationen i Göteborg för att ta mig till Stockholm och den gamla anrika skolan, Norra Latin, forumets plats som gjorde vikten av historien för framtidsarbete tydlig. Klockan ringde och 10:30 körde vi igång.


Mitt mål med dagen var att få utökad kunskap om de områden som skulle diskuteras under helgen, samt att nätverka med och utöka kunskapen om de andra idrotterna på plats. Hur jobbar de i idrottens gemensamma frågor?

Under dagen hölls fyra seminarier. Före lunch arbetade vi kring framtidens idrottsförening och arbetade kring vilka konsekvenser olika trender, så som ex. kommersialisering kan leda till. Därefter var ämnet framtidens anläggningar och här togs bla Stockholms problematik med anläggningsbristen upp och tankar som vad som räknas som en anläggning för olika idrotter slog flera utav oss. Hur ser tex flygsportens anläggning ut? Som gångare kan man träna nästan överallt? Detta är ju en av flera frågor som även är aktuella inom vår organisation och ett stort arbete pågår med kartläggning och kommunprojekt m.m.

Efter lunch hölls seminarium om nationella och internationella arrangemang och här lyftes arbetet kring en strategi för samarbete med kommun, region eller stat och turismnäringen för att kunna sätta Sverige på kartan när det gäller stora mästerskap.
Vidare pratade vi om talangutveckling och elitstöd. Vilket är en fråga som ridsporten skapat en plan kring, som bla Madde tidigare nämnt.

Under eftermiddagen hölls ett pass kring lobbyingarbete, och vår Helena Carlsson höll i passet. Flera tips på vägen, men framförallt en inspirationskälla genom att få höra Helenas arbete kring momsfrågan i Bryssel. Tänk vilka fantastiska CUSare som finns! Att idrotten och med ridsporten som en tydlig del skapar och utvecklar goda ledare blir bara mer och mer tydligt...
                                                                                Helena Carlsson föreläser.

Tack RF och SISUS ungdomsråd för en mycket bra och nyttig dag! 


Riksidrottsforum 2012

 
Hej!
 
I helgen var det som Helena tidigare nämnt Riksidrottsförbundet i Stockholm. 
 
Helgen inleddes på fredagen med en förträff för unga inom idrotten som arrangerades av RF/SISU:s Ungdomsråd. 
Från ridsporten fanns Malin Gustavsson från CUS på plats och fick en möjlighet att diskutera de frågor som skulle komma upp under helgen redan innan allt drog igång. Tyvärr kunde jag inte vara med under fredagen men jag vet att Malin kommer ge rapport här senare.
 
Lördagen inleddes med tillbakablick från OS i Stockholm 1912 tätt följt av en föreläsning av Kasper Lind Kirkegaard från Danska riksidrottsförbundet. Han hade forskat kring kommersialisering av idrotten, att allt fler väljer att gå till privata gym eller liknande för att träna isället för till en förening.
 
 
Kasper in action!
 
En mycket intressant fråga som är lika viktigt för alla idrotter och denna trend är någonting som vi alla måste anpassa oss till. 
 
Efter lunch var det dags för valbara seminarium och jag och Malin valde att diskutera LOK-stödet och vad som skulle kunna hända om man tex höjde åldern för LOK- stöd. Mycket intressant eftersom det berör alla föreningar och jag vet själv hur man kämpar för att fylla i alla dokumentation mm.
 
Som avslutning på dagen fick vi alla en genomgång av en mediaanalys som gjorts över idrotten i media i Sverige. Mycket kul att se vad som engetligen kommer ut i mediabruset och vad omvärlden får för uppfattning om idrotten.

Efter en snabb runda på ett närliggande varuhus för att införskaffa en slips till min kära far eftersom söndagen var den dag då alla pappor ska uppmärksammas, var det dags för middag. 
 
Middagen bjöd på en hemlig gäst i form av Lisa Nordén som vann OS-silver i Triathlon. Lisa är även ridtjej och har en kort period arbetat med hästar, gissa om det blev jubel vid ridsportbordet! För mig känns det helt otråligt att ens genomföra ett triathlonlopp. 
 
Söndagen bjöd på valbara seminarium och jag valde att lyssna på hur vi i framtiden kan arbeta för att öka mångfalden inom idrotten. En alltid aktuell fråga som alla måste jobba på varje dag!
 
    Verksamhetsinrikting diskuterades.
 
 
Det är alltid roligt att träffa så engagerade och inspirerande människor. Även om jag var helt slut efter helgen så var jag full av energi då jag cyklade iväg hemåt på söndagen.
 
Jag glömde nämna att Helena i CUS var moderator hela helgen och gjorde ett stålande jobb med att hålla ihop allt.
 
Ha det bäst!
 
/ Klara
 

Vad tar CUS med sig från Ridsportforum?

Efter Helenas beskrivning av vad Ridsportfourm och Riksidrottsforum är, måste jag spinna vidare på tråden och berätta om tre specifika saker som CUS tar med sig från Ridsportfourm 2012. 

 
  • Under dag 1 intog Susanna Hedenborg, professor i Idrottsvetenskap vid Malmö Högskola,
    scenen på Aronsborg i Bålsta. Susanna berättade om Ridsport 100 år, dvs om ridsportens historia. Susanna skriver även ridsportförbundets jubileumsbok samt artiklar om ridsportens historia i Häst & Ryttare. Vi har mycket att lära av vår historia, inte minst som ungdomar. Mer kunskap om ridsportens historia är därför något vi tar med oss från forumet.

     
  •  Under helgen fick vi även en massa bra tankar och input kring organisationsprojektet som vi tar med oss i det fortsatta arbetet. 


  • Sista dagen fick vi en presentation av Ridsportens talangsatsningsprogram samt möjlighet att kommentera innehåll och komma med inspel. CUS planerar att tillsammans titta igenom planen för att se om vi kan komma med tips från vår sida.




     
    Avslutningsvis bjuder vi på en bild ifrån middagen som hölls på lördagskvällen.
    Här mitt i hästens skål! 

    Foto: Jennie Hagelin

Hälsningar från Madde 

Forum gånger två

Just nu avlöser forumen varandra. Förra helgen var det Ridsportförbundets Ridsportforum i Bålsta och nu till helgen är det Riksidrottsförbundets Riksidrottsforum i Stockholm.
 
Vad skiljer de bägge forumen åt och vad är likheterna?
- Både Ridsportförbundet och Riksidrottsförbundet har stämmor nästa år. Sedan ett antal år tillbaka har bägge organisationerna forum de år det inte är stämma. Forumen ska samla alla beslutsfattare och belysa de frågor som ska tas upp på stämman året därpå.
- På plats på Ridsportforum var förbundsstyrelsen, sektioner, kommittéer och distrikt. På riksidrottsforum är det idrottsförbunden (vi har 69 stycken i Sverige) och distrikten. På plats är över 300 personer.
- På Ridsportforum diskuterades Organisationsprojektet, Ridsportförbundets 100-åriga historia och ett antal utmaningar som ridsporten står inför. På Riksidrottsforum ska den svenska idrottsrörelsen diskutera framtidens idrottsförening, nya riktlinjer för LOK-stödet och hur mediabilden av svensk idrott ser ut. Och mycket annat såklart.
 
Tyvärr var jag inte på plats i Bålsta eftersom jag istället befann mig i Skottland på bröllop, men CUS:arna gjorde (som alltid) ett fantastiskt jobb. Jag fick hur många sms, mail och telefonsamtal som helst som sa att ungdomarna imponerade stort. Kul, men inte särskilt överraskande=)
 
Men helgen blir också spännande och för mig innebär forumet dubbla roller. Dels ska jag i egenskap av tjänsteman och eftersom jag jobbar med idrottspolitiska frågor internationellt medverka vid två seminarium och dels ska jag vara moderator för hela kalaset. Jag ser fram emot helgen och kan lova att vi bjuder på en och annan överraskning.
 
På plats från Ridsportförbundet är såklart Anders Mellberg, ordförande och Carina Sjöberg, generalsekreterare. Malin G står för ungdomsinslaget från ridsporten. Dessutom har jag sett Kicki Ronnerberg-Bäckman, som jobbar med ridsportpolitik och samhällsfrågor i deltagarlistorna. Jag skulle tro att AC Bengtsson, chef för avdelningen Ridklubb/Ridskola också är på plats. Och säkert någon mer. Dessutom är CUS-Klara men hon representerar RF:s/SISU:s Ungdomsråd.
Jag lovar att rapportera från helgen.
/Helena

Årets ungdomssektion samt årets ungdomsledare!

Hej på er!
 
I veckan utsågs årets ungdomssektion och årets ungdomsledare. Det var så himla roligt att läsa om allt arbete och hur duktiga alla är, alla förtjänar en plats i rampljuset under Globen Horse Show och jag önskar vi hade hur mycket pengar som helst och kunde ge er alla stipendier. Men så är tyvärr inte verkligheten, men efter mycket överläggande enades vi om en segrare i respektive kategori.
 

Årets Ungdomssektion

Årets ungdomssektion 2012 har med en bred och aktiv verksamhet, fokuserat på att ha roligt tillsammans och vara förebilder för svensk ridsport. Ungdomssektionen, UZ, vill klubbens, ungdomarnas och hästarnas bästa och tycker att det ska vara en självklarhet för alla att vilja komma till stallet och engagera sig. Med en välplanerad och väl genomtänkt utbildnings stege för att ta vara på de duktiga ledarna inom organisationen går priset till Kalmars Fältrittsklubbs Ungdomssektion.

 

Årets Ungdomsledare

Årets ungdomsledare är en glädjespridare som tack vare sitt engagemang på ridskolan växt från en blyg och tillbakadragen flicka till en duktig ungdomsledare. Hennes motto är att; alla ska vara välkomna i stallet, alla ska bli sedda och alla ska trivas för stallet är en plats för precis alla. Hon är engagerad på ridskolan och även i Upplands DUS och hon är omtyckt av alla hon arbetar med. Med sina nya kunskaper vill hon fortsätta ge barn och ungdomar möjligheten att komma i kontakt med hästar och upptäckta stallet som en plats där alla är välkomna. Årets ungdomsledare är Gabriella Rapp från Sigtunabygdens Ryttarförening.

 

Grattis! Jag är så himla stolt av att vara en del av den här organisationen tillsammans med er alla :)

 

Ses vi under Globen Horse Show?!

 


Kram från Norrbotten där snön regnar bort idag :( Martina

 

Hej du unga tävlingsryttare!

Hej du tävlingsryttare under 26år!

I projektet ang engagemang och utveckling av engagemangsformer, som ni tidigare kunnat läsa om här och på Facebook, finns nu en enkät som jag önskar att just DU fyller i.
Frågorna handlar alltså om engagemang och du har möjligheten att påverka utvecklingen!

Det tar bara en liten stund och du hittar den här: https://www.netigate.se/a/s.aspx?s=96746X5808
 
Med vänlig hälsning,
Malin Gustafsson, CUS


Och vinnaren är...

...dalahäst nummer 27, målad av Ulrika från Skånes DUS! Det har kommit in massor med röster med Ulrika hade ett fint försprång mot en i övrigt väldigt, väldigt jämn tävling.
 
 
Vi gratulerar Ulrika till segern! Nedan ser ni den vinnande dalahästen :)

 
 
 
Till er läsare, vad tyckte ni om en tävling i bloggen? Hissa eller dissa? :)
 
Kram från ett till och från snöigt Luleå, Martina
 

RSS 2.0