Bäst när det gäller!

Victoria Wallenstam vann YR-SM med Capitano Paul Z. Foto: Roland Thunholm
 

I samband med hopp-SM för seniorer, young riders och juniorer så passade Svenska Ridsportförbundets Centrala Ungdomssektion (CUS) på att bjuda in till en träff där Louise Haaga berättade om mental träning. Louise berättade hur man blir bäst när det gäller och gav bland annat tips om hur man sätter bra mål, hur man förbereder sig inför en prestation och hur man hittar rätt fokus.

 

Louise Haaga berättar hur man tar kontroll över tankens kraft!
 

En av deltagarna på träffen var Victoria Wallenstam som slog till med en topprestation redan dagen efter då hon vann SM-guld för young riders! På presskonferensen efter finalen berättade hon att hon lärt sig massor på föreläsningen och att hon försökte lägga upp finaldagen efter Louises råd.

 

– Jag höll mig för mig själv fram till det var dags att sitta upp. Och så gick det så här bra - underbart!

 

På lördagen var Victoria Wallenstam, i mitten på bilden, en av deltagarna som lyssnade på Louise Haaga - på söndagen vann hon SM-guld!
 
 
Deltagarna fick en övningsuppgift där de fick träna på att assa och dissa - det vill säga att välja själv om man engagerar sig känslomässigt eller inte.
 

En annan som lyssnade på föreläsningen var Emma Kåbring som även tränar hoppning för Louise och får personlig hjälp med mental träning. Även om hon jobbat mycket med mental träning tidigare så tyckte hon att föreläsningen gav mycket.

– Jag försöker gå på så många som möjligt av Louises föreläsningar. Man får alltid med sig något nytt. Även om det är mycket man hört tidigare så behöver man bli påmind. Mental träning är något man alltid måste fortsätta jobba med, säger Emma.

 

Emma Kåbring får nya perspektiv varje gång hon lyssnar på Louise Haaga.
 

Är du intresserad av att gå på liknande träffar på tävlingsplatser? Skriv gärna en kommentar och tipsa oss om vilket upplägg som skulle passa dig och vilka ämnen du är intresserad av att lära dig mer om!

 

PS. Louise Haaga är A-tränare i hoppning, har arbetat som hopplärare på Ridskolan Strömsholm, har varit coach för landslaget i ponnyhoppning, med mera. Hon är utbildad i mental träning och idrottspsykologi på bland annat Bosön, Örebro Universitet och Högskolan Halmstad.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0