Allsvenskan och andra serier - bu eller bä?

Just nu diskuteras framtidens lagtävlingar. Diskussionen som pågår handlar om alltifrån att lagtävlingar som det ser ut idag är ett underskattat sätt att styra utvecklingen på och att det finns stor potential till att det finns ett stort problem med att lagtävlingarna skapar dålig stämning. Annat som diskuteras är:
- Att allianser är oerhört viktigt för norrlandsföreningarna i de högre serierna.
- Att regelverket måste vara flexibelt och kunna anpassas efter tid och samhällsutveckling.
- Lagtävlingarna skapades en gång för att stärka sammanhållningen i klubben, nu verkar det skapa dålig stämning i vissa klubbar.
- Lagtävlingar kan vara en introduktion till tävling och tävlingssystemet som sådant.
 
Vad tycker ni?
/Helena

Kommentarer
Postat av: Kicki

Allt det du skriver är mer eller mindre sant... Det som är superbra för en klubb, fungerar inte alls på en annan. Distrikten är olika, och visst ser varje tävlingsår lite annorlunda ut än det föregående. Det viktiga (tror jag) är att se möjligheterna. Och för de grönaste ryttarna kan lagtävlingarna vara en superbra introduktion. Även föräldrarna får hjälp att lära sig om tävlingar via lagledaren. Tyvärr kan det bli tvärtom för vissa; det skapar höga förväntningar och press. Alla lagtävlingar ställer höga krav på lagledaren att skapa den gemenskap och laganda som gör det roligt, oavsett nivå. På samma sätt kan allianser vara konstruktivt. Men om regelverket istället används för att utestänga somliga, toppa lag på låg nivå etc så upplevs det inte som gynnsamt.

2013-01-13 @ 10:10:21
URL: http://stallbabbel.wordpress.com
Postat av: Helene

Lagtävlingar är nästan bara bra, i alla fall så som jag träffat på dem!

Att tävla tillsammans i ett lag i en sport där vi oftast tävlar mot varandra ger nya dimensioner och att få tävla i olika allianser stärker gemenskap över klubbgränserna.
Ena dagen tävlar man mot varandra och nästa med varandra, det betyder att det är betydligt lättare att hälsa, prata med varandra och umgås!

Visst är det press på den som startar sist i laget och visst blir ryttare besvikna, men i ett lag kan vi stödja varandra och tillsammans växa och utvecklas som individer,

2013-01-13 @ 10:30:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mailadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0